Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Διόδια για ημιτελείς δρόμους και διώξεις για τους πολίτες, ευνοϊκή μεταχείριση για τους εργολάβους

Μας το έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ

Στη Βουλή φέρνουν 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με Ερώτησή τους και Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων το θέμα της υλοποίηση των μεγάλων οδικών αξόνων που εκτελούνται με Συμβάσεις Παραχώρησης.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι τα έργα έχουν διακοπεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να έχουν απολυθεί στα έργα αυτά. Παράλληλα υπάρχει τεράστια ταλαιπωρία των οδηγών στα ημιτελή και υπό εκτέλεση τμήματα των οδικών αξόνων, με σημαντικούς κινδύνους για την ασφάλειά τους, ενώ συνεχίζεται η προείσπραξη των εσόδων από τα εκχωρηθέντα διόδια. Στο ίδιο διάστημα συνεχίζονται από τους Παραχωρησιούχους ,οι διώξεις και οι υψηλές οικονομικές απαιτήσεις κατά των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών, που έχουν αρνηθεί να πληρώσουν τα αυξημένα διόδια. 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ερωτούν για την σημερινή κατάσταση, στις σε εξέλιξη Συμβάσεις Παραχώρησης των πέντε οδικών αξόνων καθώς και για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους παραχωρησιούχους και τον ακριβή ρόλο και τα καθήκοντα του Συμβούλου του Πρωθυπουργού κ. Βιδάλη.