Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Κοινωνική επανάσταση χρειάζεται για να εκδιώξουμε τις μνημονιακές Μαριονέτες και την οικονομική τυρρανία από την χώρα μας

Μας το έστειλε ο  Βασίλειος Νουλέζας..... Ευχαριστούμε πολύ

Κοινωνική επανάσταση χρειάζεται για να εκδιώξουμε τις μνημονιακές Μαριονέτες και την οικονομική τυρρανία από την χώρα μας. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ τού Β.ΝΟΥΛΕΖΑ.

Δεν είναι μονόδρομος εθνικής σωτηρίας η επώδυνη παραμονή στην
ευρωζώνη.

Ο Πρωθυπουργός περιχαρής θριαμβολογεί και μαζί του τα φίλα προσκείμενα στην Κυβέρνηση Μ.Μ.Ε. των εργολάβων του δημοσίου χρήματος, για την αποδέσμευση και εκταμίευση στα μέσα Δεκεμβρίου, τής κρίσιμης δόσης με την ιστορική απόφαση τού Eurogroup και το ίδιο έπραξαν οι μετέχοντες στην τρικομματική Κυβέρνηση σωτηρίας Πολιτικοί Αρχηγοί, οι απαρτίζοντες την εγχώρια Τρόικα, πού ομιλούν για νέα αφετηρία τής χώρας ,οικονομική υποθέτω επανεκκίνηση, λησμονώντας όμως τα σκληρά , αντιλαϊκά φορολογικά μέτρα που θεσπίζονται και φορολογούν τα τέκνα, ελληνική καινοτομία, και θα εφαρμόζονται και ότι στην πραγματικότητα ελάχιστα είναι τα ουσιαστικά οφέλη πού αποκομίζει μακροπρόθεσμα η χώρα, τής οποίας το χρέος διογκώνεται κατά γενική παραδοχή διεθνών οικονομικών αναλυτών.
Ο κ. Σαμαράς αποφεύγει όμως επιμελώς να μας ανακοινώσει τι μεσολάβησε στο παρασκήνιο τής Συνόδου, ποιες ακόμη προϋποθέσεις πρέπει να πληρούμε για να εκταμιεύσουμε ολόκληρη την δόση ,διότι τα 34,4 θα δοθούν στα μέσα Δεκέμβρη για να καλυφθούν δημοσιονομικές ανάγκες και κυρίως η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών πού δεν θα μεριμνήσουν φοβούμαι για την ρευστότητα στην αγορά και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που έχουν οικονομικά γονατίσει. Άραγε τι πέτυχε η Κυβέρνηση Σαμαρά και πανηγυρίζει , πέραν από την οικονομική ανάσα πρόσκαιρη όμως πού πήραμε? Θα μειωθεί δραστικά το δημόσιο χρέος κάτω από το 124% τού ΑΕΠ μέχρι το 2020?Θά δανειζόμαστε με χαμηλότερο επιτόκιο? Η επιμήκυνση αποπληρωμής τελικά σε τι θα μας εξυπηρετήσει? Δηλ. ο εθνικός μας στόχος ήταν να πάρουμε την δόση και να αποφύγουμε την επίσημη χρεοκοπία?
Πόσες ακόμη θυσίες και παραχωρήσεις μετά από παράλογες αξιώσεις της επιβλέπουσας Τρόικας θα χρειασθούν για την παραμονή μας στην αλληλέγγυα Ευρωζώνη? Θα καταπολεμηθεί εφεξής η δημοσιονομική ασφυξία, θα αντιμετωπισθεί η βαθιά οικονομική ύφεση πού μάλλον επιτείνεται δυστυχώς, παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις κυβερνητικών παραγόντων, πόσο ακριβώς μας κοστίζουν τα τοκοχρεολύσια τελικά , δηλ. πόσα ακριβώς θα πληρώσουμε για τόκους στους δανειστές μας? Όλα αυτά θα εξασφαλιστούν με νέα φοροκαταιγίδα κατά των αδυνάτων που έχουν προ πολλού υπερβεί τα όρια των αντοχών τους? Η Κυβέρνηση ενδιαφέρεται να καλύψει το πρωτογενές έλλειμμα της η μέρος ληξιπρόθεσμων οφειλών της προς ιδιώτες που αγανακτισμένοι απεργούν , αυτή είναι η αλήθεια, και εννοώ φαρμακευτικές, κατασκευαστικές εταιρίες στις οποίες το Δημόσιο οφείλει εκατοντάδες εκατομμύρια. Φοβούμαι η Ελλάδα αν δεν απαλλαγεί από τούς τόκους και δεν υπάρξει γενναίο κούρεμα του χρέους της, όπως υποστηρίζει η Κυβέρνηση Ομπάμα, τότε θα έχουμε αποφύγει πρόσκαιρα τον εφιάλτη τής χρεοκοπίας, διότι το Μνημόνιο από μόνο του δεν οδηγεί σε οικονομική εξυγίανση και ανάπτυξη, σε αναζωογόνηση της διαλυμένης ελληνικής οικονομίας, δεν θα αποτρέψει την περαιτέρω κοινωνική εξαθλίωση , μακάρι να διαψευσθώ , να μην επαληθευθώ. Πώς θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας , πώς θα προσελκύσουμε ξένους επενδυτές μέσα σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας και αστάθειας όταν διεθνή μέσα ενημέρωσης ομιλούν για έξοδο της Ελλάδας από το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα εντός του 2013?
Είμαι βέβαια υπέρ τής παραμονής μας στην ευρωζώνη χωρίς την παρουσία της τρόικας και την επιβολή αδικών φορολογικών μέτρων που έχουν κυριολεκτικά στραγγίξει τον πολίτη, χωρίς την οικονομική κυριαρχία του Βερολίνου στην πατρίδα μας, χωρίς το καταστροφικό ΔΝΤ για οποιαδήποτε εθνική οικονομία, διαφορετικά ματώνουμε τζάμπα για να ξεπληρώνει η εκάστοτε Κυβέρνηση τα χρωστούμενα της και ο λαός να πεινάει, να υποφέρει. Η πατρίδα μας περνά μία πρωτοφανή πολυεπίπεδη οικονομική, κοινωνική, πολιτισμική και αξιακή κρίση, πρέπει να αναθεωρήσουμε την πολιτική και φιλοσοφία που υιοθετήσαμε μέχρι σήμερα και μας έφθασε σε αυτό το τραγικό αδιέξοδο , στο τέλμα εθνικής ανυποληψίας.
Διότι να μην γελιόμαστε αυτή η δόση αρκεί να ανακεφαλαιοποιήσουν οι τράπεζες, να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις , να σταθεροποιηθεί το κλυδωνιζόμενο και ελλειμματικό αλλά και αδιάφανο τραπεζικό σύστημα, όμως η αβεβαιότητα, η ανεργία, η υπανάπτυξη και , η κοινωνική περιθωριοποίηση θα συνεχίσουν να υφίστανται , όπως και η εθνική υποτέλεια και υποδούλωση μας σε ξένα οικονομικά συμφέροντα, αυτή είναι η πραγματικότητα.
Δεν βοηθούν για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων μακροσκελείς οικονομικές αναλύσεις, η Κυβέρνηση κέρδισε πολιτικό χρόνο όμως το έλλειμμα αξιόπιστης , μακρόπνοης και υλοποιήσιμης εθνικής στρατηγικής για έξοδο από την πολύπλευρη οικονομική και κοινωνική κρίση θα υφίσταται, όταν προτεραιότητα και κεντρική επιδίωξη μας παραμένει η εκταμίευση μιας δόσης. Πιστεύω μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας χωρίς δανεικά, καιρός να εξεγερθούμε, να προστατεύσουμε την αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια μας. Η Κοινωνία μας πρέπει να παύσει παθητικά να παρακολουθεί, να αναλάβει επιτέλους αφυπνιομενη πρωταγωνιστικό ρόλο, αρκετά εκχωρήσαμε στους οικονομικούς εισβολείς η οικονομική και πολιτική ελίτ που διαφεντεύει τις τύχες μας εδώ και δεκαετίες ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΟΥΝ.