Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

"Δωροβροχή" για παιδιά

Μας το έστειλε το pinakio.blogspot.gr/..... Ευχαριστούμε πολύ
Το να γράφεις απευθυνόμενος σε μικρά παιδιά απαιτεί τόλμη και ικανότητα. Αρετές όμως που φαίνεται πως διακατέχουν την Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη. Με ένα εκπληκτικό παραμύθι
της, της Δωροβροχή, επιδεικνύει στα παιδιά την αναγκαιότητα να μοιράζονται τα πράγματα που αγαπούν ιδιαίτερα. Ένα μάθημα που και πολλοί μεγάλοι φαίνεται πως το αγνοούν. 

Η ίδια μίλησε στο Πινάκιο για το βιβλίο της και φωτογραφήθηκε με τον μικρό της γιο. Θα δείτε τι είπε στο βίντεο που ακολουθεί.



















Πινάκιο (pinakio.blogspot.gr) Δωροβροχή από Pinakio  

Τα τραγούδια της δωροβροχής

Η νεαρή μουσικοσυνθέτρια και μουσικοπαιδαγωγός Μαρία Ευαγγελάτου «έντυσε» τη Δωροβροχή με γλυκές μελωδίες που μαγεύουν μικρούς και μεγάλους και έδωσε μια άλλη διάσταση στο -ήδη- εκπληκτικό παραμύθι της Φραντζέσκας Αλεξοπούλου. Δείτε εδώ το τραγούδι...

Πινάκιο (pinakio.blogspot.gr) Μαρία Ευαγγελάτου από Pinakio 


Η ιστορία του βιβλίου

Ο μικρός Μάρκος είναι πέντε έξι ετών περίπου. Μια μέρα, εκεί που περπατούσε με τους φίλους του, σκάει στο κεφάλι του ένα κουτί, ένα δώρο. Πονάει λίγο η πρόσκρουση αλλά δεν πειράζει. Ενθουσιασμένος αρπάζει το δώρο και προχωράει μακριά από τους φίλους του. Είναι δικό του. Οι φίλοι του «παγώνουν» λίγο αλλά το ξεχνάνε. Σε λίγο σκάει μπροστά στον Μάρκο περίλαμπρο κι άλλο δώρο. Τα ίδια. Εφτά δώρα βρέχει ο ουρανός και όλα είναι για τον Μάρκο. Έτσι τουλάχιστον νομίζει εκείνος. Φουριόζος μπαίνει στο σπίτι φορτωμένος με τα τρόπαια και τα βάζει στη σειρά πάνω στο κρεβάτι του. Καμία σημασία δε δίνει στα αδέρφια του που τον κοιτάζουν με απορία και λαχτάρα. Ο Μάρκος φοράει τις πιτζάμες του και ετοιμάζεται να κοιμηθεί παρέα με τα δώρα. Ο ύπνος όμως δεν έρχεται. Νιώθει μόνος. Τον πιάνει το παράπονο. Κοιτάζει έξω από το παράθυρο την κρύα νύχτα. Παρηγοριά πουθενά. Αλλά υπάρχει κι άλλος που είναι περίλυπος ετούτη τη νύχτα. Ποιος είναι; Ποιος είναι εκεί έξω που δακρύζει όπως ο Μάρκος; Η λύση είναι απλή και συγκινητική. Μια απλή διευθέτηση λογαριασμών με τον Άγιο Βασίλη! Αλλά η γενναιοδωρία έρχεται αφού βιώσει κανείς τη μοναξιά της πλεονεξίας. 
Ρυθμός και κίνηση στο λόγο και την εικονογράφηση, έντονα πλακάτα χρώματα, καθαρά περιγράμματα και σχηματοποιημένες μορφές, σκληρό εξώφυλλο και μεγάλο μέγεθος κάνουν το βιβλίο να αγαπιέται με όλες τις αισθήσεις. Και ένα απαραίτητο ανάγνωσμα για όλους πριν ξεχυθούμε στις χριστουγεννιάτικες αγορές για να αγοράσουμε τα δώρα μας.

Διαγωνισμός

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος προσφέρουν  δύο αντίτυπα της Δωροβροχής. 
Δεν έχετε από το να στείλετε e-mail στοpinakio.blogspot@gmail.com με την ένδειξη Δωροβροχή. 
Οι νικητές θα ενημερωθούν με απαντητικόe-mail
Κάντε like στην σελίδα του Πινακίου στο facebook http://www.facebook.com/pinakio?ref=ts&fref=ts  γιατί έρχονται και άλλοι διαγωνισμοί.