Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Έλληνας ζούσε με την οικογένειά του για έξι μήνες σε αεροδρόμιο!

Ο Θανάσης από τη Θεσσαλονίκη στο ρόλο του Τομ Χανκς στο «Τerminal»

Το γύρο του κόσμου κάνει η περιπέτεια οικογένειας, που μετανάστευσε στη Γερμανία και
κατέληξε να ζει στο αεροδρόμιο.
Ο Έλληνας, Αθανάσιος είναι τό όνομά του, από τη Θεσσαλονίκη μαζί με τη Βουλγάρα σύντροφό του Αλμπένα και το 15χρονο γιο της κατέφυγαν στη Γερμανία για να βρουν δουλειά, όμως για έξι μήνες ζούσαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου, αφού δεν μπορούσαν να εργαστούν χωρίς να έχουν μόνιμη κατοικία. 

Την περιπέτεια του Έλληνα... Τομ Χανκς από τη Θεσσαλονίκη και της συντρόφου του φιλοξένησε σε εκτενές ρεπορτάζ η εφημερίδα «Suddeutche Zeitung». Το ζευγάρι έφτασε εκεί έχοντας απελπιστεί από την ανέχεια και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στη Θεσσαλονίκη.
 
  
Προσπάθησαν να βρουν δουλειά στη Γερμανία, αλλά, όπως στις περισσότερες χώρες για να βρεις δουλειά πρέπει να έχεις σπίτι και άδεια εργασίας. 


Αυτό όμως προϋποθέτει χρήματα για να κινηθείς, για να βγάλεις τα απαραίτητα χαρτιά που βέβαια δεν είχαν. Οσο κι αν έψαξαν δεν τα κατάφεραν. 


 

 

«Όλα μοιάζουν να είναι καλύτερες λύσεις από το να γυρίσουμε στην πατρίδα μας», δήλωσε ο Θεσσαλονικιός μετανάστης στην εφημερίδα. 


Οπότε, τελικά σύμφωνα με το δημοσίευμα η μόνη λύση τους ήταν να ζήσουν στο γερμανικό αεροδρόμιο, παρά το ότι υπό κανονικές συνθήκες απαγορεύεται κάτι τέτοιο. 


Οι εργαζόμενοι και οι αρχές έδειξαν «ανοχή» κρατώντας ωστόσο το τυπικό του καθημερινού ελέγχου διαβατηρίων. 


Έτσι το ζευγάρι, που γνωρίστηκε και ερωτεύτηκε πριν από πέντε χρόνια συνέχισε να ζει εκεί. Μάλιστα, όπου πάνε παίρνουν μαζί και τις αποσκευές τους, επειδή φοβούνται ότι θα τις κλέψουν.
 

Ύστερα από την έκταση που πήρε το θέμα, το ζευγάρι και ο γιος τους βρήκαν στέγη για να ζήσουν. 

 
newsbeast.gr