Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης του ρέματος Τοπόλιανης από τα μηχανήματα της ΔΤΕ Π.Ε. Πιερίας

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ
 Άμεση ήταν η επέμβαση των μηχανημάτων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πιερίας για τον καθαρισμό και την ανακατασκευή των αναχωμάτων του ρέματος της Τοπόλιανης από τη
θέση της γέφυρας του παράδρομου και κατάντη, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδας.

Το χώρο όπου εκτελούνται οι εργασίες  αποκατάστασης  του ρέματος της Τοπόλιανης επισκέφθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Τσιμήτρης και ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας κ. Δημήτρης Ρουκάς. «Η αποκατάσταση των ζημιών είναι κύριο μέλημά μας και με το σωστό συντονισμό των εργασιών προσπαθούμε να έχουμε τη γρήγορη αποκατάσταση αυτών» δήλωσε  ο κ. Δημήτρης Τσιμήτρης. Από την πλευρά του ο κ.   Δημήτρης Ρουκάς ανέφερε ότι οι  επεμβάσεις έχουν ως σκοπό την αποκατάσταση της ασφαλούς υδραυλικής ροής και την αποφυγή καινούργιων αντιπλημμυρικών φαινομένων.
 αναλυτικά οι εργασίες που υλοποιούνται αφορούν:καθαρισμό της κοίτης από φερτά υλικά και διάνοιξη διαπλάτυνση και διαμόρφωση της κοίτης (πυθμένα και πρανή) στην αρχική τους κατάσταση καθώς και ενίσχυση των αναχωμάτων, αποκατάσταση των παράπλευρων οδών διέλευσης  πλησίον του υδραυλικού αποδέκτη, διαμόρφωση της εκβολής ρέματος καθώς και κατασκευή πρόχειρων χωμάτινων αναβαθμών και επαναφορά της υφιστάμενης λεκάνης ηρεμίας στην αρχική της μορφή  για δημιουργία των συνθηκών "ηρεμίας" της ροής του ρέματος και τη  διασφάλισης της παράσυρσης όσο γίνεται μικρότερου ποσοστού φερτών υλικών. 
Τα μηχανήματα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πιερίας θα συνεχίσουν τις εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών και σε άλλα σημεία της Π.Ε. Πιερίας, ώστε να εξομαλυνθούν στο μέγιστο βαθμό τα προβλήματα που προέκυψαν από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την  Π.Ε. Πιερίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου ανάφερε  ότι με τα πενιχρά οικονομικά μέσα που διαθέτουμε , καλούμαστε τόσο εμείς ως Αντιπεριφέρεια όσο και οι Δήμοι να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκύπτουν μετά την εκδήλωση των πλημμυρικών φαινομένων, με μηδαμινή σχεδόν κρατική χρηματοδότηση.