Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Χρυσά τα κορίτσια του πόλο

Νέα χρυσή σελίδα για την ελληνική γυναικεία υδατοσφαίριση. Η εθνική ομάδα των νεανίδων, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Περθ. Η
ελληνική ομάδα νίκησε στον τελικό την Ουγγαρία με σκορ 9-5. Για την επιτυχία τους «σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον τόπο» συνεχάρη τις πρωταθλήτριες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. 

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση ολοκλήρωσαν τη διοργάνωση χωρίς να γνωρίσουν την ήττα και από την αρχή πήραν το προβάδισμα στο σκορ. Μάλιστα, στην τρίτη περίοδο το σκορ έφτασε και στο 8-3, για να τελειώσει ο τελικός με το 9-5.

Ετσι, ο Γιώργος Μορφέσης, αναδεικνύεται σε σπουδαίος προπονητής για μια ακόμη φορά, καθώς μετά τις γυναίκες πριν από περίπου δύο χρόνια, οδηγεί και τις νεάνιδες στην κορυφή του κόσμου. Να τονιστεί πως η ομάδα των νεανίδων είχε θριαμβεύσει και στον τελικό τού ευωπαϊκού πρωταθλήματος το 2011 στη Μαδρίτη, έχοντας προπονητή τον Κώστα Πετράκη. Τα οκτάλεπτα του αγώνα ήταν: 2-0, 4-2, 2-1, 1-2.

Συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης νεανίδων με αφορμή την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο νεανίδων στο Περθ της Αυστραλίας. 

«Σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια. Η μεγάλη σας επιτυχία μας κάνει όλους πραγματικά υπερήφανους σε στιγμές δύσκολες για τον τόπο, ενώ μας γεμίζει ελπίδα και αισιοδοξία» ανέφερε στο τηλεγράφημά του ο Κάρολος Παπούλιας.

tanea.gr