Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Μουρούτης στη Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

Μας το έστειλε ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ..... Ευχαριστούμε πολύ
Συνδιοργανωτής ο Πιερικός Αρχέλαος

Τη Δευτέρα 10Δεκεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. η Σχολή Γονέων Κατερίνης θα φιλοξενήσει τον
Δρ. Κωνσταντίνο Μουρούτη, Φυσίατρο και Νευροβιοεπιστήμονα (MdPhdScDo οποίος, στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ», θα αναπτύξει το θέμα: «Άγχος: Κρίση στην καθημερινότητα».
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος και το ΣΦΚ Πιερικός.



● Ο Dr Kωνσταντiνoς Μουρούτης γεννήθηκε το 1969 στην Βέροια. Την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του την ολοκλήρωσε στην Κατερίνη, καθώς επίσης και τον κύκλo σπουδών στην εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας με διάκριση σε επίπεδο Proficiency from Cambridge University. Μέχρι το 2005 ζούσε και εργαζόταν στην Γερμανία. Οι ακαδημαϊκές του σπουδές ξεκίνησαν σπουδάζοντας Βιολογία και συνεχίστηκαν στην Ιατρική, σπουδάζοντας προληπτική και φυσική ιατρική. Ολοκλήρωσε τον Ιατρικό κύκλο σπουδών του, με διδακτορικό τίτλο (Doktor der Medizin)  με Ακαδημαική διάκριση “Cum Laude”  μελετώντας την επίδραση του ηλιακού φωτός στην παραγωγή μελατονίνης επί του ανθρώπινου οργανισμού.
Η περαιτέρω εκπαίδευσή του συνεχίστηκε (Master of Arts & Doctor of Science), στο χώρο των Νευροεπιστημών (Νευροενδοκρινολογία) με διάκριση «Magna Cum Laude» πραγματώνοντας έρευνα, σε συνεργασία  με το Υπουργείο Υγείας της Γερμανίας, για το ποσοστό των αυτοκτονιών από καταχρηστικές ουσίες.

Από το 2004 μέχρι το 2006, πραγμάτωσε έρευνα σχετικά με τη σχιζοφρένεια σε διδακτορικό επίπεδο (Doctor of Philosophy) στην Κυτταρική και Μοριακή ΒιοΕπιστήμη με διάκριση “Cum Laude” στο Ηνωμένο Βασίλειο. Την τελευταία δεκαετία, είχε τη θέση του προϊσταμένου για την Ασφάλεια και Ακτινοβολία στο μεγαλύτερο κέντρο Ερευνών με Βαρέα Ιόντα της Γερμανικής Κυβέρνησης.
Ο Dr. Μoυρούτης είναι άτομο με αρκετά ανεπτυγμένες ευαισθησίες σε σχέση με το «ευ ζην» των  συνανθρώπων του. Για τον λόγο αυτό παρουσιάζει σειρά ομιλιών και σεμιναρίων με θέματα υγείας, φέρνοντας την σύγχρονη Ιατρική κοντά στον απλό άνθρωπο, εξηγώντας τις αιτίες που διέπουν στην εμφάνιση διαφόρων νόσων καθώς επίσης και την οδό προς την ίαση και τη θεραπεία τους.

Το πρόγραμμα ΥΓΕΙΑΣ   που εισηγείται. έχει χαρίσει υγεία και ευεξία σε αρκετούς ανθρώπους στην Υδρόγειο. O Dr. Μουρούτης είναι συχνά προσκεκλημένος σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές,  φέρνοντας κοντά στους ανθρώπους τα καλά νέα της υγείας.

O Dr. Μουρούτης  έχει γράψει αρκετά επιστημονικά άρθρα και μέχρι τούδε, 9 βιβλία σχετιζόμενα άμεσα  με την υγεία, και μαζί με την σύζυγο του, η οποία είναι νοσηλεύτρια , και σύμβουλος υγείας, εργάζονται προωθώντας τα καλά νέα για τη υγεία.

Από το 2005 ίδρυσε και διευθύνει το Ινστιτούτο Νέας Ζωής και  παράλληλα διδάσκει Προληπτική Υγεία στο Natural Health Science College στην Αθήνα, και από το 2007 έως το 2010 ήταν προσκεκλημένος λέκτορας  στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στις Επιστήμες Υγείας και Νευροεπιστημών.

Τον Μάιο του 2010 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Θεολογία.