Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Βιολογική καταπολέμηση και ωφέλιμα έντομα

Μας το έστειλε το ΝΟΗΣΙΣ..... Ευχαριστούμε πολύ 

Καφέ της Επιστήμης

Βιολογική καταπολέμηση και ωφέλιμα έντομα

Με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Βρετανικού Συμβουλίου και του ΝΟΗΣΙΣ συνεχίζεται για όγδοη συνεχή χρονιά η πραγματοποίηση
των «Καφέ της Επιστήμης», που όπως πάντα, σας προσκαλούν να απολαύσετε τον καφέ σας και να συζητήσετε με τους ειδικούς επιστημονικά ζητήματα που προκαλούν το ενδιαφέρον μας.

Τι είναι η βιολογική καταπολέμηση, ποια τα ωφέλιμα έντομα, και ποιες οι λύσεις που μπορούν να μας προσφέρουν σήμερα;   

Στο Καφέ της Επιστήμης αυτού του Δεκεμβρίου ο Δρ. Παύλος Σκεντερίδης, Εντομολόγος-Ερευνητής, ιδρυτής της εταιρείας Bio insecta, θα μας μιλήσει για τα έντομα και το περιβάλλον, την αφθονία τους στη φύση, τη σχέση τους με άλλους οργανισμούς και την οικονομική σημασία τους στη γεωργία και τον άνθρωπο.

Αναφερόμενος στη βιολογική καταπολέμηση, τη χρήση δηλαδή ζωντανών οργανισμών εναντίων ειδών (κυρίως φυτοφάγων) που προκαλούν οικονομική ζημία στις καλλιέργειες, ο Δρ. Σκεντερίδης θα μιλήσει για την ιστορία αυτής της μεθόδου από τα χρόνια του Αριστοτέλη και του Θεόφραστου μέχρι σήμερα, θα περιγράψει τους οργανισμούς που χρησιμοποιούνται (αρπακτικά, παρασιτοειδή, ιοί, βακτήρια και νηματώδεις) και θα μας ενημερώσει για τα πεδία εφαρμογών της χρήσης ωφελίμων εντόμων.

Το Καφέ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, στις 18.30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Λεωφόρος Στρατού 2Α, τηλ: 2310 821231Αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ).

Πληροφορίες: Χρυσούλα Μελίδου (British Council 2310 378314chrysoula.melidou@britishcouncil.gr).

Είσοδος Ελεύθερη