Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Μέσω της ΔΕΗ η είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων

Δεκτό έκανε το τριμελές συμβούλιο του Αρείου Πάγου το αίτημα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για αναστολή της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου
Αθηνών, η οποία απαγόρευε στη ΔΕΗ να εισπράττει το ειδικό τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ). Η απόφαση αυτή ισχύει τουλάχιστον μέχρι τις 22 Μαρτίου του 2013 οπότε και θα συζητηθεί η αίτηση αναίρεσης της επίμαχης απόφασης. Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως δεν έχει ακόμα επίσημη ενημέρωση για το θέμα και πως θα σεβαστεί την όποια απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

«Το πρόβλημα, εξάλλου, αφορά το επόμενο εξάμηνο, διότι μετά, το ΕΕΤΗΔΕ θα ενσωματωθεί στον ενιαίο φόρο για τα ακίνητα» σημείωσε ο κ. Στουρνάρας και συμπλήρωσε: «Το Υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει υπόψη του Ανωτάτου Δικαστηρίου τους επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν να μην διαταραχθεί το σύστημα είσπραξης του ΕΕΤΗΔΕ μέσω της ΔΕΗ. Και για τους πολίτες, εξάλλου, είναι ευκολότερη η πληρωμή μέσω της ΔΕΗ και όχι μέσω των ΔΟΥ, γιατί υφίστανται μεγαλύτερη ταλαιπωρία»
Σύμφωνα πάντως με την απόφαση του Αρείου Πάγου δεν θα πρέπει να διακόπτεται η παροχή ηλεκτροδότησης σε περίπτωση μη καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων, όπως άλλωστε είχε κρίνει και το Συμβούλιο της Επικρατείας.