Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Μόνο γονατισμένους θα μας λυπηθεί ο Ρίξινγκερ

Μας το έστειλε η Ελεύθερη Ζώνη..... Ευχαριστούμε πολύ

04/12/2012
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν ρωτήσει κανείς τον κ. Τσίπρα και τα στελέχη του για ποιον λόγο ο ηγέτης της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) - ο γνωστός σε όλους μας από την παρουσία του και τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο κατά της κ. Μέρκελ στην Αθήνα Μπερντ Ρίξινγκερ – για ποιον λόγο καταψήφισε τη συμφωνία για το ελληνικό πακέτο την προηγούμενη Πέμπτη, θα μας απαντήσει πως… το έκανε για το καλό μας!

Για να μην πάρουμε δηλαδή τη δόση και να καταρρεύσουμε (διότι λεφτά από αλλού δεν μπορούμε να λάβουμε)… εθνικά υπερήφανοι, διότι το χρέος μας δεν είναι βιώσιμο (όπως μας λέει και η κ. Λαγκάρντ) και επομένως άλλη λύση (από την κατάρρευση) δεν υπάρχει.

Τι απάντηση, όμως, θα δώσει ο κ. Τσίπρας στο ερώτημα για ποιο λόγο ο ομοϊδεάτης του όχι μόνο καταψήφισε, αλλά και δήλωσε πως θα προσφύγει στο γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο κατά της απόφασης της Μπούντεσταγκ;

Πάλι για να σώσει την Ελλάδα από τη… δόση; Ή μήπως για να χαϊδέψει τα αυτιά των Γερμανών που διαφωνούν με τα πακέτα διάσωσης προς τη χώρα μας για λόγους ψηφοθηρικούς ενόψει εκλογών; 

Μιλάμε, βέβαια, για το ίδιο πρόσωπο (τον Ρίξινγκερ, επάγγελμα συνδικαλιστής) που τον προηγούμενο Ιούλιο έλεγε τα ακριβώς αντίθετα. 

Έλεγε πως ενδεχόμενη έξοδος από την ευρωζώνη (η οποία είναι αναπόφευκτη σε περίπτωση μη καταβολής της δόσης, διότι δεν μπορούν μεν νομικά να μας διώξουν από το ευρώ, αλλά θα φύγουμε μόνοι μας διότι απλούστατα ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΡΩ, ΔΕΝ ΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΥΡΩ, ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ), θα οδηγήσει την Ελλάδα σε ανθρωπιστική καταστροφή. 

Κι’ αυτό επειδή όπως έλεγε (ο Ρίξινγκερ) σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα είναι δυνατές οι εισαγωγές.

Οπότε, όπως είχε πει τον Ιούλιο σε συνέντευξή του στη «Neue Osnabruecker Zeitung»,  «εάν η Ελλάδα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει το ευρώ, η Γερμανία μαζί με τους εταίρους θα πρέπει να προετοιμαστούν προκειμένου να προμηθεύσουν τρόφιμα και φάρμακα στον ελληνικό λαό»!

Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, τον περασμένο Οκτώβριο, ο Ρίξινγκερ είχε πει:

«Εμείς ως Αριστερά της Γερμανίας διαφωνούμε κάθετα με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, με το Μηχανισμό Στήριξης. Δεν θέλουμε να αναγκαστούν να πληρώσουν οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι. Δεν θέλουμε να αναγκαστούν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία τους. Θέλουμε να δημιουργηθούν οι συνθήκες όπου ο κόσμος θα μπορεί να ζει από τη δουλειά του και να μην δημιουργείται αρνητικό κλίμα στους Γερμανούς συνταξιούχους και εργαζόμενους απέναντι στους Έλληνες».

Με την τελευταία φράση του, εξηγεί ουσιαστικά τους λόγους που κρατά αυτή τη στάση: Οι Γερμανοί συνταξιούχοι και εργαζόμενοι διαφωνούν με τη βοήθεια προς την Ελλάδα και ο ίδιος δεν θέλει, λέει, να δημιουργείται αρνητικό κλίμα στη Γερμανία απέναντι στους Έλληνες.

Επομένως, για να υπάρχει θετικό κλίμα, πρέπει η Ελλάδα να καταρρεύσει (διότι άλλη λύση δεν προτείνει ο κ. Ρίξινγκερ), οπότε θα δημιουργηθεί θετικό κλίμα συμπάθειας και οι Γερμανοί ευχαρίστως θα μας στέλνουν τρόφιμα και φάρμακα – αφού προηγουμένως ψηφίσουν το Linke στις εκλογές. 

Αν δηλαδή (πάντα κατά τον κ. Ρίξινγκερ,) οι συμπατριώτες του δεν μας δουν γονατισμένους, δεν πρόκειται να μας λυπηθούν!