Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

ΣΟΚ: Πέθανε ο Νίκος Σαμαράς!!!

Ο ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΦΗΣΕ ΟΡΦΑΝΟ ΤΟ ΒΟΛΕΪ
Ο αετός πεθαίvει στov αέρα...

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΣΩΚΟΥ

Ένα ολόκληρο άθλημα ψάχνει μια γωνιά να «τρυπώσει» στις αθλητικές εφημερίδες, ελπίζει να
ακουστεί σε κάποιο ραδιόφωνο, παρακαλά να εμφανιστεί στην τηλεόραση και χαίρεται όταν τα σάιτ του δίνουν χώρο.

Από εχθές πάντως, που το βόλεϊ έγινε πρώτο θέμα παντού, κανείς δεν το ευχαριστήθηκε. Η είδηση του θανάτου του Νίκου Σαμαρά σόκαρε τους πάντες και σκόρπισε απέραντη θλίψη.

Ο αθλητής σύμβολο του ελληνικού βόλεϊ, με τον οποίο μεγάλωσε μια ολόκληρη γενιά αθλητών, δημοσιογράφων και οπαδών, θα σερβίρει από σήμερα, με το απαράμιλλο στιλ του, στον… παράδεισο. Αν υπάρχει τέτοιος, ο Νίκος Σαμαράς θα είναι σίγουρα εκεί, αλλά παράλληλα θα τριγυρνά στο μυαλό και την καρδιά χιλιάδων ανθρώπων.


Λεώνης: «Ο χαμός του Νίκου θα μας ενώσει»
Σοκ από τον αιφνίδιο θάνατο του Νίκου Σαμαρά
Σε ηλικία 42 ετών έφυγε από τη ζωή τόσο απροσδόκητα, καθώς το ανεύρυσμα εγκεφάλου τον έβγαλε νοκ άουτ μέσα σε λίγα λεπτά. Και μετά άρχισαν τα τηλεφωνήματα… «Πέθανε ο Νίκος Σαμαράς» ακουγόταν από τη μία γραμμή, «Πλάκα μου κάνεις» απαντούσαν από την άλλη.

Δεν ήταν πλάκα όμως. Ο αθλητής και προπονητής της Λήμνου, που μέχρι χθες έπαιζε και μπιτς βόλεϊ, άφησε ορφανό το ελληνικό βόλεϊ και τον 5χρονο γιο του (σ.σ. ήταν στο νησί με την μητέρα του).

Ο Νίκος Σαμαράς ταύτισε την καριέρα του με την μεγάλη Ορεστιάδα. Μαζί της έφτασε ως την δεύτερη θέση του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας το 1995 και είχε γίνει και τότε πρωτοσέλιδο στον αθλητικό Τύπο. Δεν κατάφερε ωστόσο να πανηγυρίσει πρωτάθλημα (δύο φορές φιναλίστ με τους «πράσινους»). Ποτέ λοιπόν δεν έγινε… τυπικά Βασιλιάς, αλλά ήταν «Αυτοκράτορας» για όλους!

Χόρτασε επίσης διακρίσεις παίζοντας σε Ιταλία, Τουρκία, Ισπανία και Ελβετία, ενώ το 2000, έχοντας επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα, οδηγεί τον Ηρακλή στον πρώτο του τίτλο, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας!


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

sentragoal.gr