Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Αστυνόμευση παραλιακών-τουριστικών περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ζητά με επιστολή της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ

Επιστολή απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης  Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του  Πολίτη, στον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας, στο
  Λιμενάρχη  Υπολιμεναρχείου Σκάλας Κατερίνης,  στους  Δημάρχους Κατερίνης, Δίου- Ολύμπου και Πύδνας- Κολινδρού,  στους Προϊσταμένους της Δημοτικής Αστυνομίας, στο Επιμελητήριο Πιερίας καθώς και στους τοπικούς  τουριστικούς φορείς προκειμένου να επιληφθούν του θέματος της αστυνόμευσης  παραλιακών-τουριστικών περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας μέσω της επιστολής της απευθύνει κάλεσμα   στις αρμόδιες αρχές  και φορείς να λάβουν από κοινού τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων και των τουριστών / επισκεπτών της Πιερίας καθώς και συνθήκες υγιεινής στις τουριστικές περιοχές της ΠΕ Πιερίας με τη συνδρομή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του αρμόδιου Υπουργείου.
Το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως ακολούθως:
«Ενόψει της επερχόμενης καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου και με δεδομένο ότι ο σημαντικότερος παραγωγικός πόρος της Πιερίας είναι ο τουρισμός και ο πολιτισμός, βασικότατη μέριμνά μας, πλέον των άλλων, στον τομέα των αρμοδιοτήτων και ευθύνης του καθενός, είναι η εξασφάλιση ενός ασφαλούς και καθαρού περιβάλλοντος για όλους τους τουρίστες – επισκέπτες της Πιερίας.
Είναι σε όλους μας κατανοητό ότι ένας ασφαλής και καθαρός τόπος χαλάρωσης και ξεκούρασης αποτελεί ένα επιπλέον συγκριτικό πλεονέκτημα για την ενίσχυση της περιοχής και για να τον χαρακτηρίσει ως ξεχωριστό τόπο έλξης επισκεπτών αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής μας, σε όλη τη διάρκεια του έτους.
Σε μια περίοδο αυξημένης οικονομικής ύφεσης που βιώνουμε όλοι μας πρέπει επίσης να επισημανθεί, ώστε να εξαλειφθεί, εάν είναι δυνατόν, η εγκληματικότητα κάθε μορφής, ιδιαίτερα αυξημένη και αυτή κατά την τουριστική περίοδο, όπως κλοπές, διαρρήξεις και παραεμπόριο που αναπτύσσουν κυρίως παράνομοι αλλοδαποί μετανάστες, αμαυρώνοντας την καλή εικόνα και προκαλώντας τεράστια οικονομική ζημία στους επαγγελματίες της Πιερίας υπέρ των οποίων οφείλουμε να πράξουμε οτιδήποτε είναι δυνατό για τον περιορισμό των δυσμενών συνεπειών.
Η καθαριότητα και υγιεινή όλων των δημοσίων χώρων ευθύνης σας, σε συνδυασμό με την προσπάθεια καλαισθησίας και περιποίησης των χώρων πράσινου, κήπων και πάρκων, αποτελεί θέμα μέγιστης προτεραιότητας, καθόσον είναι το μείζον για τη θετική εικόνα και προδιάθεση όλων.
Με αυτές τις επισημάνσεις, απευθύνομαι στον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας, στο  Λιμενάρχη  Υπολιμεναρχείου Σκάλας Κατερίνης,  στους  Δημάρχους της Πιερίας, στο Επιμελητήριο Πιερίας  και στους Προϊσταμένους της Δημοτικής Αστυνομίας, ώστε λαμβάνοντας ο καθένας στον τομέα ευθύνης του, όλα τα απαραίτητα μέτρα και ενεργώντας αντίστοιχα, να εξαλειφθούν τα ανωτέρω φαινόμενα, που είμαι σίγουρη ότι ήδη έχετε επιληφθεί, παρέχοντας από την πλευρά μου κάθε δυνατή συνδρομή, πέραν των όσων άμεσα με αφορούν ως Αντιπεριφερειάρχη.
Με το βαθύτατο αίσθημα ευθύνης ως πολίτη της Πιερίας αλλά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, λαμβάνοντας υπόψη την αγαστή συνεργασία μας θα με βρείτε αρωγό στην συζήτηση και στήριξη όλων των απαιτούμενων ενεργειών που πρέπει να υλοποιηθούν, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε Περιφερειακό με την αμέριστη συμπαράσταση και του νέου μας Περιφερειάρχη, κου Απ. Τζιτζικώστα, ώστε να διατηρήσουμε την άριστη εικόνα της Πιερίας μας, ως φιλόξενου και πολιτισμένου περιβάλλοντος, καθώς στη σιγουριά της αίσθησης της ασφάλειας τόσο των συμπολιτών μας, όσο και των τουριστών» .