Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΔΗ "υποχρέωση τιμής"

ΣΤΟ  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ¨ΕΚΑΒΗ¨  της  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Το νέο Βιβλίο του κ Άγγελου Αγγελίδη που φιλοξενεί την Πρώτη του Ποιητική Συλλογή με τον πολυσυζητημένο τίτλο ¨υποχρέωση τιμής¨

Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Κατερίνης ¨ΕΚΑΒΗ¨ κατακλύστηκε από
πολύ νωρίς το πρωί της Κυριακής 13-01-2013 από φίλους του Βιβλίου και της Ποίησης της Κατερίνης καθώς και από φίλους, γνωστούς και συνεργάτες του κ Αγγελίδη. Έφτασε δε στο αδιαχώρητο με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να παρακολουθήσουν όρθιοι την εκδήλωση ή να βρίσκονται αναγκαστικά στον προθάλαμο της αίθουσας. 
Εντυπωσίασαν οι κύριοι ομιλητές τόσο σε επιστημονικό επίπεδο για την Ποίηση (κ Παπαδοπούλου Θάλεια και κ Σολοποτιάς Θωμάς) όσο και σε στοιχεία βιογραφικής προσέγγισης για τον δημιουργό και το έργο του (κ Πάτρα Ράνια και κ Σιδηρόπουλος Γιάννης).
Πολύ στοχευμένη η εναλλαγή αυτών που εμβόλιμα απέδωσαν αποσπάσματα από τα διάφορα ποιήματα.
Οι ατάκες που συζητήθηκαν :
Παπαδοπούλου (ο κ Αγγελίδης θυμίζει Ησίοδο).
Σολοποτιάς (ο ΄Αγγελος είναι ένας γνήσια σύγχρονος ρεαλιστής ή και υπερρεαλιστής που σχεδόν καλύπτει τις φάσεις της κοινωνίας μας).
Πάτρα (αυτός ο ΄Αγγελος δεν είναι ψεύτικος αλλά το έργο του πηγάζει από την πορεία της ζωής του).
Σιδηρόπουλος (ο κ Αγγελίδης δεν γράφει για να γράφει. Φίλε μας Άγγελε άργησες να ΄ρθεις σ΄ αυτή την οικογένεια και σύντομα περιμένουμε μιαν άλλη Συλλογή).
Ανδρικόπουλος (αν και ο Άγγελος με γνωρίζει από τότε που γεννήθηκα, ομολογώ ότι μέσα από αυτό το Βιβλίο γνώρισα εγώ τον πραγματικό Άγγελο).
Μπικηρόπουλος (ασχολήθηκα ιδιαίτερα με την ποίηση για τον Έρωτα και ανακαλύπτω συνεχώς τις ευαισθησίες των ανθρώπων. Τούτο δε φαίνεται και στον παρακάτω Ύμνο του Άγγελου που θα προσπαθήσω να σας παρουσιάσω).
Παπαδόπουλος Ευγένιος (μου άρεσε πολύ η θεματολογία της Συλλογής και περισσότερο γιατί δεν ξεχνάει την κοινωνία και τους αγώνες της).

Ο κ Αγγελίδης δεν ήθελε να πει πολλά και γι αυτό στάθηκε σε ένα κομμάτι απ΄ τον Πρόλογο του Βιβλίου του : <…..Δεν είχα σκοπό να καταπλήξω. Κράτησα ότι με συνεπήρε στη ζωή και βγήκε εύκολα στο χαρτί μου. Από θαυμασμό κι από θυμό, από παράπονο μα πιο πολύ από υποχρέωση τιμής>.
Την παράσταση έκλεψε η δεκάχρονη Αναστασία που συντόνισε τέλεια την Παρουσίαση καθώς και όλη την εκδήλωση της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας.
Το νέο Βιβλίο ήδη υπάρχει σε τρία κεντρικά Βιβλιοπωλεία της Κατερίνης και στο BOOKSHOP της κ Ιζαμπέλλας στο Αιγίνιο.