Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Τραπεζίτες και Επίτροποι σε…ολέθρια σχέση

Μας το έστειλε το bankwars.gr..... Ευχαριστούμε πολύ

Την πρώτη ώρα που οι Επίτροποι GrantThornton στην Εθνική/EurobankKPMG στην Πειραιώς και Mazars στην Alphabank μπήκαν στα γραφεία των τραπεζών, είχαμε
καφεδάκια και χαριεντισμούς. Στη δεύτερη ώρα, περάσανε στο “φλερτ”. Παλαιοί γνώριμοι, κοινοί φίλοι, έπαιξαν το ρόλο τους ώστε να σπάσει ο πάγος και να μη θεωρήσουν οι τραπεζίτες πως έβαλαν…γκιουλέκα στα μαγαζιά τους.
Έφθασε όμως και η τρίτη…ώρα. Του “δια ταύτα”. Και οι μεν Επίτροποι, όντες σε θέση ισχύος, αποφεύγουν να μιλάνε στα μέσα ενημέρωσης. Ξέρουν και τι ανέλαβαν να κάνουν και πού θα δίνουν αναφορά.
Κάποιοι όμως “πονηροί” τραπεζίτες, πάνε να …τη βγούνε στους Επιτρόπους μέσω δημοσιευμάτων “αγαθών προθέσεων” βεβαίως …βεβαίως! Έτσι λοιπόν, αρχίζουν να διαρρέουν ότι ναι μεν οι Επίτροποι είναι αυτοί που θα παρακολουθούν και θα εγκρίνουν τη στρατηγική των τραπεζών, αλλά…”βρε αδελφέ, τι δουλειά έχουν να …μπλέκονται στα πόδια μας για τις εγκρίσεις δανείων; Οι Επίτροποι, δεν έχουν εμπειρία από αυτές τις δουλειές. Αυτές είναι δουλειές των τραπεζιτών”.
Για να δούμε… Η σχέση, αν κάποιοι δε βάλουν μυαλό, θα γίνει…ολέθρια!