Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Βρέθηκε σφαίρα στο γραφείο του Πρωθυπουργού – Εννιά κάλυκες από “καλάσνικοφ” βρήκε η αστυνομία - Ξημερώματα "χτύπησαν" οι τρομοκράτες

- Κεδίκογλου: θα μπορούσαν να υπάρξουν θύματα
- Μεγάλη δύναμη της αστυνομίας και άνδρες της αντιτρομοκρατικής έζωσαν την περιοχή
- Μάρτυρες μιλούν για δύο άνδρες που πυροβόλισαν δεκάδες φορές με "καλάσνικοφ"

- Εντοπίστηκε καμένο αυτοκίνητο στο Παλιό Φάληρο
- Δεκάδες τα ερωτήματα για τη φύλαξη των γραφείων της Ν.Δ. μετά το μπαράζ επιθέσεων
- Στο μικροσκόπιο οι κάλυκες του όπλου, συγγεντρώνουν υλικό από κάμερες οι αστυνομικοί
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή τα δεδομένα σε ό,τι αφορά στην επίθεση με πολεμικό όπλο εναντίον των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού.

Οι άγνωστοι αποκαλύπτεται ότι πυροβόλησαν τουλάχιστον εννέα φορές κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας.
Αν και από απόσταση η δύναμη του πολεμικού όπλου ήταν αρκετή για να φτάσουν οι σφαίρες ακόμη και στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά.

Όπως περιέγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του mega μια από τις σφαίρες έσπασε το τζάμι του γραφείου του Πρωθυπουργού, χτύπησε στον απέναντι τοίχο, εξοστρακίστηκε και κατέληξε σε άλλο σημείο του γραφείου.

Κάπως έτσι επιβεβαιώνεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια και όχι για κάποιο μεμονωμένο επεισόδιο.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit οι πυροβολισμοί έπεσαν από το ύψος του αριθμού 350 της λεωφόρου 




Στην περιοχή από την πρώτη στιγμή έχει σπεύσει μεγάλη δύναμη της αστυνομίας αλλά και άνδρες της αντιτρομοκρατικής.

Το επεισόδιο έγινε στις 03:10. Αμέσως ενημερώθηκε ένα περιπολικό και έσπευσε στο σημείο. Επιτόπου εντοπίστηκαν εννέα κάλυκες από πολεμικό όπλο τύπου “καλάσνικοφ”.

Το σημείο είναι κοντά στα γραφεία της “Interamerikan” το κτίριο της Νέας Δημοκρατίας είναι στον αριθμό 340 και σε γωνία από το σημείο απ' όπου έγιναν οι πυροβολισμοί. Ο. κ. Κεφαλογιάννης ο γραμματέας του κόμματος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο και ενημερώνεται διαρκώς από τους αστυνομικούς.



Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. 
Πως κατάφεραν να φτάσουν οι άγνωστοι σε απόσταση αναπνοής από το σημείο; Γιατί το σημείο δεν φυλάσσεται; Υπήρξαν επιπλέον μέτρα μετά το μπαράζ επιθέσεων των τελευταίων ημερών; Αν ναι, γιατί δεν λειτούργησαν; Γιατί δεν διαθέτει αλεξίσφαιρο τζάμι το γραφείο του Πρωθυπουργού; 



Λίγο μετά την επίθεση εντοπίστηκε στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου ένα αυτοκίνητο το οποίο είχε παραδοθεί στις φλόγες. Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής εξετάζουν το ενδεχόμενο το αυτοκίνητο αυτό να χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κατά των γραφείων της Ν.Δ.

Καθώς βρέθηκαν μέχρι στιγμής κάλυκες από ένα τύπου όπλο οι αστυνομικοί μιλούν για ένα όπλο. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι δράστες ήταν δύο, όμως όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις βέβαιο θεωρείται και το γεγονός ότι υπήρχαν και άλλα άτομα που έδρασαν ως ομάδα υποστήριξης.

Τι λένε οι μάρτυρες

Μάρτυρες μιλούν για δύο άνδρες με μια μηχανή. Μάλιστα αναφέρουν ότι ο ένας άνδρας πυροβολούσε “κατά ριπάς” και ο δεύτερος φρόντιζε να μαζέψει τους κάλυκες που άφηνε το όπλο.

Ακόμη η κατάσταση είναι συγκεχυμένη. Άλλοι μάρτυρες αναφέρουν ότι επρόκειτο για δύο άνδρες με ένα σκούρο αυτοκίνητο που κατέβηκαν και πυροβόλησαν στον αέρα.

Το τρίτο... σενάριο αναφέρει ότι οι δράστες πάρκαραν ένα αυτοκίνητο επί της οδού Δοϊράνης και στη συνέχεια με τα πόδια έφτασαν ως τη γωνία που “βλέπει” στο κτίριο της Ν.Δ. και άνοιξαν πυρ.



Οι κάλυκες θα περισυλλεγούν ώστε να εξεταστούν για να φανεί εάν το πολεμικό όπλο έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλη περίπτωση. Ήδη οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής έχουν αρχίσει και τη συλλογή οπτικού υλικού από τις δεκάδες κάμερες που υπάρχουν στη σημείο, τόσο στο κτίριο της ΝΔ όσο και στα γύρω κτίρια εταιρειών, ενώ υπάρχουν και κάμερες κυκλοφορίας.

Όλα αυτά μετά από 17 συνεχόμενες εμπρηστικές επιθέσεις σε διάφορους στόχους τις τελευταίες ημέρες. Το γεγονός ότι σήμερα χρησιμοποιήθηκε πολεμικού τύπου όπλο αλλάζει όμως τα δεδομένα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

Διαβάστε επίσης:
Κλίμα τρομοκρατίας! Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται ενώ η ΕΛΑΣ φοβάται για θύματα - Έκτακτα μέτρα μετά το μπαράζ επιθέσεων

Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του αδελφού του Σίμου Κεδίκογλου – Τι αποκαλύπτουν αυτόπτες μάρτυρες στο NewsIt

Μπαράζ εμπρησμών σε γραφεία της ΝΔ, της ΔΕΗ και τράπεζες


newsit.gr