Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη λειτουργία των διοδίων Αιγινίου από το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας- Κολινδρού

Μας το έστειλε το Γραφείο Τύπου Δήμου Πύδνας – Κολινδρού..... Ευχαριστούμε πολύ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας- Κολινδρού στην συνεδρίαση της 16-1-2013 ψήφισε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη λειτουργία των διοδίων Αιγινίου:

 Το τελευταίο διάστημα πλανάται έντονα η φημολογία για λειτουργία των Διοδίων Αιγινίου και παρατηρούνται κινήσεις και εργασίες προετοιμασίας.
Η ενδεχόμενη λειτουργία τους αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Πιερίας. Ο πρωτογενής τομέας έχει καθιζάνει και ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματος των κατοίκων της Πιερίας στηρίζεται στον τουρισμό. Δύο σταθμοί διοδίων σε τόσο κοντινή απόσταση (Μαλγάρων  και  Αιγινίου), περίπου 12 km, είναι αποτρεπτικός παράγοντας για τους επισκέπτες, αλλά αποτελεί και επιπλέον μια πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για τους κατοίκους του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού που η εργασία τους απαιτεί μετακίνηση και την υποχρεωτική διέλευση από τους σταθμούς αυτούς καθημερινά.
Όπως εύκολα συμπεραίνουμε η λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο πλήττει καίρια το εισόδημα των κατοίκων, υποβαθμίζει τον τουρισμό, αναστέλλει την ανάπτυξη της περιοχής και δημιουργεί φράγμα απομόνωσης του τόπου μας.
Διαφωνούμε πλήρως με την επικείμενη λειτουργία των Διοδίων Αιγινίου και διαμαρτυρόμαστε έντονα.
Απαιτούμε την άμεση κατάργησή τους και καλούμε τους αρμόδιους φορείς να μην τεθεί θέμα λειτουργίας τους και να τεθεί ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης παραχώρησης και τροποποίηση του σχετικού νόμου, ώστε να δοθεί οριστική λύση.
Οι κάτοικοι του Δήμου μας και ολόκληρης της Πιερίας είναι ανάστατοι και όπως και στο παρελθόν όλοι μαζί θα αντιδράσουμε δυναμικά στην επικείμενη λειτουργία τους που είναι τόσο άδικη και καταστρεπτική για τον τόπο μας.   

Γραφείο Τύπου Δήμου Πύδνας – Κολινδρού