Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Πόσο υπερχρεωμένος είναι ο καλλικρατικός Δήμος Κατερίνης?

Μας το έστειλε ο Βασίλειος Νουλέζας..... Ευχαριστούμε πολύ 
 ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ Β.ΝΟΥΛΕΖΑ. δικηγόρου.
Πόσο υπερχρεωμένος είναι ο καλλικρατικός Δήμος Κατερίνης?

Είναι επιβεβλημένος ο οικονομικός έλεγχος όλων των δημοτικών

επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Έχει τελικά υπερδανειστεί ο γαλάζιος Δήμος Κατερίνης την τελευταία τετραετία? Πόσα πληρώνει μόνον για τοκοχρεωλύσια, γνωρίζουν οι δημότες που πληρώνουν ακριβά δημοτικά τέλη?
Υπάρχει αλήθεια ανάγκη επιτροπίας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης? Πόσες ακριβώς δανειακές συμβάσεις σύναψε η παρούσα δημοτική Αρχή αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της? Δεν διαμαρτυρήθηκε έντονα στο υποβαθμισμένο δημοτικό Συμβούλιο η Αξιωματική Αντιπολίτευση για τον αλόγιστο υπερδανεισμό, δεν ματαιώθηκε στο παρά πέντε κυριολεκτικά νέα δανειακή σύμβαση που επεδίωκε αν ενθυμούμαι ορθώς ασθμαίνων, επιτακτικά θα έλεγα ο κ. Δήμαρχος, ώστε να αποπληρώσει μισθούς και άλλες ληξιπρόθεσμες οφειλές του σε τρίτους? Εμείς οι φορολογούμενοι πληρώνουμε αυτήν την οικονομική διαχείριση και την υπέρμετρη επιβάρυνση του Δήμου Κατερίνης που κληρονόμησε ένα ελλειμματικό μάλλον ταμείο από τον Δήμο Παραλίας και συνάμα έχει να καλύψει την οικονομική τρύπα της δαπανηρής ΔΕΥΑΚ με τις υψηλές μισθοδοσίες που προκάλεσαν την αγανάκτηση της οργισμένης κοινής γνώμης.

Φρονώ ότι πρέπει να αλλάξει αυτή η διαχειριστική κουλτούρα και φιλοσοφία, να δανειζόμαστε για να ανταποκριθούμε στις τρέχουσες υποχρεώσεις μας, ή να διορίζουμε ημετέρους σε θέσεις αμειβόμενες χωρίς αξιοκρατία , αυτή η εποχή-ειδικά τώρα που τελούμε υπό μνημονιακή κατοχή και επιτήρηση-πέρασε ανεπιστρεπτί, ας το συνειδητοποιήσουν οι αιρετοί, των οποίων η οικονομική, περιουσιακή κατάσταση πρέπει εξονυχιστικά να ελεγχθεί  αλλά και όλων των διατελεσάντων Δημάρχων και Αντιδημάρχων σε βάθος τουλάχιστον εικοσαετίας, όπως επίσης και όλες ανεξαιρέτως οι εργολαβίες δημοσίων έργων από τις αρμόδιες αρχές , για να διαπιστώσουμε πόσο μας κόστισαν ορισμένα προβεβλημένα με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα δημόσια έργα, όπως λ.χ. το Αρχοντικό Τσαλόπουλου που παραμένει ερμητικά κλειστό και δεν αξιοποιείται πολιτιστικά μέχρι σήμερα, και πόσο μας στοιχίζει η λειτουργία ορισμένων οργανισμών τοπικής Αυτοδιοίκησης και δημοτικών επιχειρήσεων, να δούμε αν υπήρξε σύννομη και ορθολογιστική διαχείριση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι προδικάζουμε οτιδήποτε ή προκρίνουμε, ή ότι αυτό αποτελεί μομφή για οποιανδήποτε Τοπικό Άρχοντα, αντιθέτως απαιτούμε καλόπιστα έχοντες έννομο συμφέρον σαν δημότες ακόμη περισσότερο διαφάνεια και λογοδοσία, έχουμε δικαίωμα διότι πληρώνουμε πολλούς ,υπερβολικούς δημοτικούς φόρους. Την επόμενη εκλογική αναμέτρηση οι δημότες φαντάζομαι να επιλέξουν άλλο μοντέλο διοίκησης του Μητροπολιτικού Δήμου της Πιερίας, που στερείται πρασίνου, υποδομών για την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών και αναμφισβήτητα αρχιτεκτονικής και ρυμοτομικής καλαισθησίας.