Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

«Eξομολόγηση» Νίκου Μοσχάκη: «Δυστυχώς, ο Νίκος Σαμαράς πάλευε μόνος»


Toυ: Κώστα Ασημακόπουλου:
Το βράδυ της ημέρας της ταφής του Νίκου Σαμαρά η Λήμνος σκεπάστηκε με χιόνι. Μία ημέρα μετά 6 Ρίχτερ συγκλόνισαν Ελλάδα και Τουρκία. Το επίκεντρο ήταν το νησί που αναπαύεται πλέον ο
«αετός των φιλέ». Ήταν ακόμα ένα σημάδι της φύσης. « Ήταν γιατί ο Σαμ μπήκε στο γήπεδο» έγραψε πρώην συμπαίκτης του από την Ορεστιάδα.
«Κατάλαβαν πλέον όλοι ότι ο Σαμαράς είναι στη γη μας...» είπε με νόημα ο δημοτικός σύμβουλος Λήμνου και προπονητής ομάδας ποδοσφαίρου του νησιού, Νίκος Μοσχάκης, που μίλησε στον Sentra 103,3. Τα λόγια του συγκλονίζουν και αποκαλύπτει πως ο Σαμαράς πάλευε σχεδόν μόνος του στο νησί. Είχε ελάχιστες βοήθειες και κάποιοι του γύρισαν την πλάτη. Βλέπετε, οι Έλληνες παντού είναι ίδιοι. Με τα ίδια προτερήματα και τα ίδια ελαττώματα.

Στο πανέμορφο νησί των 17.000 ψυχών υπάρχουν μόνο μερικές ομάδες ποδοσφαίρου. «Οι περίπου 3.000 νέοι μας, δυστυχώς, δεν παίζουν άλλα ομαδικά αθλήματα. Δεν υπάρχουν ομάδες εκτός ποδοσφαίρου εκτός από αυτές του βόλεϊ που ίδρυσε ο Σαμαράς» λέει ο Μοσχάκης και συνεχίζει: «Γνώρισα τον Σαμαρά πριν από δύο χρόνια. Τον είχα ακουστά, αλλά όταν τον γνώρισα εντυπωσιάστηκα. Είχε όνειρα και μεγάλα σχέδια για τον αθλητισμό στο νησί. Φέτος είχαμε σχεδόν σίγουρο τον τίτλο πρωταθλήματος στους Άνδρες. Μίλαγε για άνοδο στην Α2. Ηθελε να φέρει και άλλες προσωπικότητες στο νησί. Κάναμε πλάνα και για το μπιτς βόλεϊ για την προβολή των μοναδικών και πανέμορφων παραλιών του νησιού. Λίγοι τον πίστεψαν.

Δεν έχει σημασία εάν ήμουν ή δεν ήμουν μέσα σε αυτούς. Συνολικά, μετράει ότι δεν καταλάβαμε το μέγεθός του και τη δυναμική του. Ντρέπομαι που το λέω, αλλά η τοπική κοινωνία δεν τον στήριξε όπως θα έπρεπε. Ναι, το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων του συλλόγου για οδοιπορικά και λειτουργικά έξοδα τα κάλυπτε ο ίδιος. Πρέπει να το πω και να το παραδεχτώ στη μνήμη του. Θέλουμε να επανορθώσουμε και να συνεχίσουμε το έργο του. Θέλουμε να βγούμε από το καβούκι μας. Θέλουμε να στείλουμε μηνύματα σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο ότι στη Λήμνο δεν υπάρχει μόνο Στρατός αλλά και αθλητική ζωή. Ο αθλητισμός είναι μοναδική διέξοδος για τους νέους μας και θα ανεβάσει την κοινωνία μας».

Ο Μοσχάκης έκανε έκκληση σε όλους και έδωσε υπόσχεση: «Στην αρχή θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες, για να σηκώσουμε όλο το βάρος, αλλά θα τα καταφέρουμε. Το υποσχόμαστε. Ελπίζω να έχουμε τις βοήθειες που πρέπει, γιατί μας δίνεται μοναδική ευκαιρία να αναδείξουμε το νησί μας και να τιμήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τη μνήμη αυτού του σπουδαίου αθλητή».

Πηγή: Goal News

volleynews.gr