Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Αγρότες: Αποφάσισαν κλιμάκωση-Ραντεβού με 4 υπουργούς την Δευτέρα

Στη συνάντηση που θα έχει οκταμελής αντιπροσωπεία τους τη Δευτέρα με τέσσερις υπουργούς, στο Υπουργείο Οικονομικών, προσβλέπουν οι αγρότες από
34 μπλόκα. Το ραντεβού κλείστηκε μετά από μεσολάβηση της Αλέκας Παπαρήγα. Ταυτόχρονα όμως, οι αγρότες ενισχύουν και την παρουσία τους στα μπλόκα.
Ανυποχώρητοι στα μπλόκα τους παραμένουν οι αγρότες. Το βλέμμα τους είναι στραμμένο στην συνάντηση που θα έχει τη Δευτέρα στην Αθήνα αντιπροσωπεία τους με τους Υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Εργασίας και Περιβάλλοντος.
Η συνάντηση ορίστηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ με τον υπουργό Οικονομικών. Αυτό ανακοινώθηκε κατά την πανελλαδική σύσκεψη 34 μπλόκων το μεσημέρι στη Νίκαια.

Στη γενική συνέλευση οι αγρότες αποφάσισαν να δυναμώσουν τα μπλόκα. Το μέλλον των κινητοποιήσεων θα καθοριστεί μετά τη συνάντηση που θα έχουν με τους αρμόδιους υπουργούς στην Αθήνα.

Στην Αθήνα πάντως εκπρόσωποι του διευρυμένου Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών είχαν επαφές με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ασημάκη Παπαγεωργίου.

Κυρίαρχα αιτήματά τους, φθηνό ρεύμα και πετρέλαιο.

«Πράγματι οι αγρότες, όπως και κάθε κοινωνική ομάδα καταβάλλουν βαρύ φορτίο στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής. Δεν έχει νόημα, όμως, να είμαστε σε αντιπαράθεση για χρήματα που δεν υπάρχουν. Αντιθέτως θα πρέπει με συνεννόηση, με διάλογο να σχεδιάσουμε το αύριο της ελληνικής γεωργίας», τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός, Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Το υπουργείο, όσον αφορά στο θέμα του αγροτικού πετρελαίου, εξετάζουν όλες τις εναλλακτικές λύσεις στο πλαίσιο πάντα των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.
  • Πηγή:ΝΕΤ
  • Επιμέλεια σύνταξης:Μαρία Σταθοπούλου

http://www.ert.gr/