Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας ‘Η πρωτοπορία’ είναι αλληλέγγυο και θα συμπαρασταθεί ουσιαστικά στο δίκιο αίτημα της άμεσης αποπληρωμής των εργαζομένων συμβασιούχων στα 5μηνα προγράμματα που εδώ και 3 μήνες είναι απλήρωτοι

  ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΑ 5ΜΗΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 3 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ

  Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας ‘Η πρωτοπορία’
είναι αλληλέγγυο και θα συμπαρασταθεί ουσιαστικά στο δίκιο αίτημα της άμεσης αποπληρωμής των εργαζομένων συμβασιούχων στα 5μηνα προγράμματα που εδώ και 3 μήνες είναι απλήρωτοι.


Το δίκιο αυτό αίτημα πρέπει να συνδεθεί. Με άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων, για δικαίωμα μετά το πέρας της σύμβασης στην επιδότηση ανεργίας για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσο καιρό οι εργαζόμενοι θα είναι άνεργοι. Ο αγώνας αυτός, επίσης πρέπει να έχει στο επίκεντρο του το δικαίωμα για σταθερή και μόνιμη δουλειά, γιατί οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους δεν είναι με ημερομηνία λήξεως.
Τα διάφορα προγράμματα που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ), η Ε.Ε. για δήθεν αντιμετώπιση της ανεργίας είναι προγράμματα που εκτονώνουν προσωρινά τη λαϊκή δυσαρέσκεια από τις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές, ανακυκλώνουν την φτώχεια και την ανεργία, εκπαιδεύουν τους εργαζόμενους να είναι υποτακτικοί, να μην απαιτούν δικαιώματα.
Σε αυτήν την γραμμή σιγοντάρει το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης που από τη μια πλάσαρε αυτά τα προγράμματα αντί να οργανώσει την πάλη των ανέργων και ο τώρα λειτουργεί σαν πυροσβέστης κόντρα στην αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων στα 5μηνα.
Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας ‘Η πρωτοπορία’ θα απευθυνθεί σε κάθε κατεύθυνση για να αναδείξει το ζήτημα και κυρίως θα μπει μπροστά με την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων στα 5μηνα προγράμματα.