Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΙΤΑΛΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ θερίζουν ΠΟΥΛΙΑ στην ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ και τα περνούν ως ΚΙΜΑ από το ΤΕΛΩΝΕΙΟ

Εκατοντάδες Ιταλοί κυνηγοί ήταν για τρεις περίπου μήνες στην Ήπειρο, κυρίως στη Θεσπρωτία, και κυνηγούσαν πουλιά. Τα θηράματα δεν μπορούν να τα περάσουν από την Ηγουμενίτσα στην Ιταλία
μέσω του τελωνείου. Και τι επινόησαν; Έχουν μαζί τους μηχανές και τα κάνουν κιμά, οπότε νόμιμα απολύτως τα παίρνουν στην Ιταλία. Γενικώς είναι πολύ καλά οργανωμένοι. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι τον κιμά τον πωλούν σε πολυτελή εστιατόρια της χώρας τους. Μπορεί να συμβαίνει και αυτό, ωστόσο  οι περισσότεροι το χόμπι τους κάνουν, σε συνδυασμό με το ότι οι άδειες κυνηγίου είναι πανάκριβες στην Ιταλία, αφήνοντας μάλιστα και πολλά χρήματα στην περιοχή!
πηγή
http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=87751:italoi-kunhgoi-skotonoun-poulia-sthn-igoumenitsa-kai-ta-pernoun-sth-xora-tous-os-kima&catid=74:sites&Itemid=54

σχετική μας ανάρτηση
23-1-2012
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΙΤΑΛΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ στην ΕΥΡΩΠΗ, επάγγελμα το κυνήγι στην Ελλάδα

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2012/01/blog-post_948.html

21 -1-2012 Ιταλοί κυνηγοί εξολοθρεύουν χιλιάδες πουλιά στην Eλλάδα και τα πουλάνε σε εστιατόρια της χώρας τους
Έρχονται από την Ιταλία κυνηγοί, με πλήρη εξοπλισμό, και εξολοθρεύουν χιλιάδες πουλιά σε υγροβιότοπους της Ελλάδας κυρίως της Ηπείρου και της Θεσπρωτίας! Εκτός από το οικολογικό έγκλημα, που διαπράττουν σε βάρος των υγροβιότοπων, συμπεριφέρονται και απρεπώς προς τους κτηνοτρόφους, που τους εντοπίζουν και τους κάνουν παρατηρήσεις! Μάλιστα δεν διστάζουν να προκαλέσουν φθορές σε αγροκτήματα και σταβλικές εγκαταστάσεις. Δίνοντας 150 ευρώ, βγάζουν άδεια κυνηγιού, και θερίζουν!
Τα πουλιά τα περνάνε νομότυπα από το τελωνείο της Ηγουμενίτσας και τα πουλάνε με μεγάλο κέρδος σε πολυτελή εστιατόρια της χώρας τους!Όπως επισημαίνει ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Αθανασίου, διευθυντής της εφημερίδας "ΒΔΕΛΛΑ" (εκδίδεται στην Ηγουμενίτσα), "εδώ το κυνήγι δεν είναι ερασιτεχνισμός και χόμπι, μα φονική μέθοδος και επάγγελμα.
Είναι τόσο οργανωμένοι που έχουν μαζί τους ειδικά ψυγεία και μηχανές του κιμά, για να μπορούν να βγάζουν με κάθε νομότυπο τρόπο τα θηράματα τους έξω από τη χώρα.
Οι κυνηγετικοί σύλλογοι οφείλουν να ενεργοποιηθούν , όπως και οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας όπως η δ/νση δασών και οι δ/νσεις που σχετίζονται με την αγροτική ανάπτυξη και την κτηνοτροφία. Η υπόθεση επίσης οφείλει να απασχολήσει τη δικαιοσύνη και τον αρμόδιο εισαγγελέα, γιατί το φυσικό περιβάλλον, η χλωρίδα και η πανίδα είναι επί της ουσίας ότι μας έχει απομείνει".
Αναρτήθηκε από Σουκαρά Απόστολο
πηγή
18-1-2012 Ιταλία κυνηγοί εξολοθρεύουν μεταναστευτικά υδρόβια πτηνά στο δέλτα του ποταμού Πάδου, σχετική ερώτηση στην Ευρωπαϊκή επιτροπήαγνοούνται οι υφιστάμενες κοινοτικές απαγορεύσεις και διεξάγεται επίσης κυνήγι ειδών πτηνών που προστατεύονται αυστηρά18 January 2012 E-000151/2012 Question for written answer to the Commission πηγή
http://www.europarl.europa.eu/sidesSearch/search.do?type=QP&term=7&author=108329&language=EL&startValue=0
Στην Ιταλία κατά το κυνήγι αποδημητικών πτηνών αγνοούνται οι υφιστάμενες κοινοτικές απαγορεύσεις και διεξάγεται επίσης κυνήγι ειδών πτηνών που προστατεύονται αυστηρά.
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+WQ+E-2009-6147+0+DOC+XML+V0//EL

5-11-2011   Over 11 thousand poachedprotected birds found at Nagylak
the bodies of over 11 thousand protected birds were found in a truck by customs officials at the Nagylak border crossing on Friday.
8300 Skylarks alone were found in the Romanian lorry with which the perpetrators were attempting to transport the birds to Italy viaHungary. According to experts, the shipment also included 2200 Red-throated Pipits, hundreds of White Wagtails and Calandra Larks, and many birds from several other species such as Fieldfares, European Goldfinches and Reed Buntings. The birds were most probably shot by Italian Hunters somewhere near Moldova.πηγή


hellenicrevenge.blogspot.com/