Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Η χρυσή σύμβαση του Γιώργου Μέργου

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος - Φίλιππος Καραμέτος

«Το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε στην Ελλάδα, αλλά ο κατώτατος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα και αυτό πρέπει να το προσέξουμε στην ανάπτυξη».

Αυτά είναι τα λόγια που χρησιμοποίησε πριν από μερικές ημέρες ο γενικός γραμματέας του
Yπουργείου Οικονομικών, αναφερόμενος στο μισθολογικό καθεστώς που ισχύει στη χώρα μας.

Λόγια τα οποία προκάλεσαν σάλο, αντιδράσεις τόσο εσωκομματικές όσο και βουλευτών κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι έκαναν λόγο για κυνικές και προκλητικές δηλώσεις, που στόχο έχουν να προετοιμάσουν τους πολίτες για νέες μισθολογικές περικοπές.

Το ερώτημα, εύλογο και προφανές. Θα μπορούσε ο κ. Μέργος να επιβιώσει αν οι μηνιαίες αποδοχές του ανέρχονταν σε 586 ευρώ; Μάλλον όχι, τουλάχιστον αν κρίνουμε από τους μισθούς που έχει συνηθίσει να λαμβάνει κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας.

Καθηγητής πανεπιστημίου, στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, διοικητής στο ΙΚΑ επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Καραμανλή, εκπρόσωπος στο γενικό συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι μερικές μόνο από τις θέσεις που κατείχε ή κατέχει, εισπράττοντας τριπλάσιες αμοιβές από τον κατώτατο μισθό.

Η πιο «χρυσοφόρα» καρέκλα, ωστόσο, όπου έκατσε ποτέ -και ξέχασε να την αναφέρει στο βιογραφικό του- είναι εκείνη του προέδρου της θυγατρικής εταιρείας της ΔΕΗ «ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.». Θέση η οποία θα του απέφερε πάνω από 150.000 ευρώ το χρόνο. Όσο κι αν ξεφυλλίσαμε το βιογραφικό του, η συγκεκριμένη θέση δεν αναφέρεται πουθενά.

Η χρυσή σύμβαση

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

zougla.gr