Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Παρ΄ ολίγον δυστύχημα υπαλλήλου στη Βουλή


Τελευταία ενημέρωση: 11:00
Παρ΄ ολίγον δυστύχημα υπαλλήλου στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής συνέβη σήμερα το
πρωί, στη διάρκεια εργασιών καθαρισμού του θόλου.
Κατά τη διάρκεια εργασίας της υπαλλήλου έσπασαν τζάμια που έπεσαν στην αίθουσα και η υπάλληλος βρέθηκε αιωρούμενη για λίγα λεπτά στο κενό, καταφέρνοντας ωστόσο να κρατηθεί, όπως περιγράφουν συνάδελφοι.

Το συμβάν έχει καθυστερήσει την έναρξη της συνεδρίασης, ενώ αναμένεται ενημέρωση αρμοδίως.


http://www.mpa.gr/articleview.php?id=28824



Βουλή: Ατύχημα υπαλλήλου στην Ολομέλεια (3) 

Μπορεί να έχουν πολλές φορές βρεθεί στο στόχαστρο αρνητικών δημοσιευμάτων, η αλήθεια είναι όμως ότι και οι υπάλληλοι της Βουλής δουλεύουν πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες. Δεν είναι μόνο οι μαραθώνιες συνεδριάσεις που κρατούν τους υπαλλήλους στην υπηρεσία τους μέσα σε εξαντλητικά ωράρια, όπως για παράδειγμα οι συνεδριάσεις της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, αλλά και το κτίριο που λόγω παλαιότητας εμφανίζει συχνά ζητήματα.

Το ατύχημα το πρωί στην αίθουσα της Ολομέλειας όταν γυναίκα υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας επιχειρούσε να αδειάσει το θόλο από τα νερά είναι χαρακτηριστικό για τις συνθήκες εργασίας. Βέβαια η σημερινή νεροποντή ήταν μια εξαιρετικής έντασης κατάσταση για το ιστορικό κτήριο που υπέστη και αυτό τις επιπτώσεις της βροχής.

Από την Τεχνική Υπηρεσία έγινε γνωστό ότι είχαν τηρηθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας και η υπάλληλος ήταν ανεβασμένη στο θόλο με ζώνη ασφαλείας. Έγινε επίσης γνωστό ότι υπάρχει δίκτυ ασφαλείας. Όμως η υπάλληλος γλίστρησε στην κοιλοδοκό που συγκρατεί τα τζάμια του θόλου, τα γυαλιά έσπασαν έπεσαν κοντά στα υπουργικά έδρανα και η υπάλληλος βρέθηκε στο κενό αλλά ευτυχώς συγκρατήθηκε.

Η προσπάθεια της ήταν προφανώς να ξεκινήσει απρόσκοπτα η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Ολομέλειας και οι υπουργοί να μπορέσουν να απαντήσουν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Με τη συνδρομή συναδέλφων της και ενός ψύχραιμου αστυνομικού η γυναίκα ανασύρθηκε και οδηγήθηκε στο ιατρείο για τις πρώτες βοήθειες καθώς είχε σκίσει το χέρι της. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με λίγη ώρα καθυστέρηση.

Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη που ευχαρίστησε την υπάλληλο η οποία «παρά λίγο να πέσει στα κεφάλια των υπουργών».

Ευχαριστίες για τις προσπάθειες των υπαλλήλων της Βουλής να ξεκινήσει με ασφάλεια η συνεδρίαση απηύθυνε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Στις αντίξοες συνθήκες αναφέρθηκε ο Νότης Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες επισημαίνοντας όμως ότι η Βουλή θα πρέπει να δει τα θέματα ασφαλείας.

Κατερίνα Βλαχοδήμου
News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ