Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Αυτό το γήπεδο κύριοι σύμβουλοι δε θα πάρει το δικό του όνομα?

Κύριοι της τοπικής αυτοδιοίκησης θα αφήσετε αυτό το ιστορικό γήπεδο Κολινδρού δίχως όνομα?
Τώρα που κάνατε την αρχή, βαφτίστε το κι αυτό.
Βάλτε πάλι όνομα πολιτικού προσώπου εν ενεργεία, ξέρετε εσείς.
Και  αν έχει ψηφίσει και
τη σύμβαση στα διόδια Αιγινίου που υποβαθμίζουν όλη τη Πιερία, ακόμη καλύτερα.
Θα μετρήσει στα υπέρ του!!!
Εδώ που φτάσαμε μπορεί να μην είναι και από τον Κολινδρό....
Όσα όμως άστοχα ονόματα και να δώσετε, να ξέρετε ότι θα έρθει η στιγμή στο άμεσο μέλλον που η μετονομασία τους όταν θα χρειάζεται, θα είναι μία πάρα πολύ απλή και δίκαιη διαδικασία...

Από το πουθενά όμως κάνατε θέμα και είναι κρίμα για όλους μας, διότι είχαμε ένα κοινό στόχο σαν περιοχή και φροντίσατε να τον διασπάσετε, με προκλητικές αποφάσεις.
Αυτή τη φορά δε μπορώ να δώσω άδικο στον δήμαρχο, διότι οι υπόλοιποι το ψηφίσατε και το περάσατε, αφού ο  ίδιος έλλειπε από την αίθουσα την ώρα που συζητήθηκε το θέμα.
Είχατε και το καρπούζι και το μαχαίρι.
Δε γίνεται να είναι όλα άσπρα ή μαύρα και να πηγαίνουν μονοκούκι.
Οι προβληματισμοί και οι αντιρρήσεις του καθενός μας, πρέπει να  βγαίνουν και να έχουν προσωπικό κόστος κι όχι να θάβονται κάτω από ένα στρογγυλό τραπέζι για χάρη του συστήματος.
Διότι η μη αντίδρασή μας, αυτό το κατεστημένο που ονομάζουμε σύστημα ευνοεί κι αυτό φαίνεται και στα διόδια και στα μνημόνια.Το βιώνουμε και μας απειλεί.

Αλλά το "διαίρει και βασίλευε" είναι συνήθης τακτική διοίκησης του συστήματος που γέννησε όλα αυτά, τα οποία προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε με άνισους όρους.
Κάτι που το γνωρίζετε πολύ καλά οι ίδιοι, από πρώτο χέρι.

Η βαθύτερη αιτία για όλα όσα άδικα υποφέρουμε και βιώνουμε, δεν είναι ούτε τα μνημόνια, ούτε η "πολύ" δημοκρατία μας, ούτε η "απόλυτη" ελευθερία...

Είναι κάποιοι ανήθικοι πολιτικοί μας.
Έχουμε κατασκευάσει εδώ και  χρόνια πολιτικούς δίχως ήθος, που δε τους νοιάζει ούτε η δημοκρατία, ούτε η ελευθερία, ούτε η πρόοδος του συνόλου, παρά μόνο το τομάρι τους και στο όνομα της δημοκρατίας έχουν επιφέρει τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας.

Από εκεί ξεκινάνε όλα....