Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΠΕΔΩΣΑΝ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Μας το έστειλε ο Γιάννης Τσιμπονίδης..... Ευχαριστούμε πολύ
 Μπροστά από την ΔΟΥ Κατερίνης πραγματοποίησαν την διαμαρτυρία τους περισσότεροι από 200 αγρότες και κτηνοτρόφοι της Πιερίας, το πρωί της Τρίτης 5 Φεβρουαρίου 2013 διαμαρτυρόμενοι για την αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζεται  από την κυβέρνηση που καθημερινά οδηγεί αυτούς και τις οικογένειές τους στο περιθώριο και στην απόγνωση.
Αιτήματά τους:
το αυξημένο κόστος παραγωγής, η άγρια φορολόγησή τους, η μείωση των αγροτικών συντάξεων πείνας, η επικείμενη φορολόγηση των αγροτεμαχίων τους, η μείωση της επιστροφής του αγροτικού ΦΠΑ κλπ.
Αξίζει να σημειωθεί πως την διαμαρτυρία αυτή την διοργάνωσαν από κοινού-για πρώτη φορά,- όλες μαζί οι 7 Ομάδες Καπνού της Πιερίας, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων του νομού, εκπρόσωποι της ΠΑΣΥ, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καρίτσας, το Σωματείο Αιγοπροβατοτρόφων Πιερίας “ο Άγιος Μόδεστος”, ο Συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτρόφων Κτηνοτρόφων Πιερίας, ο Αγροτικός Σύλλογος Κατερίνης,  η Ένωση Νέων Αγροτών Πιερίας με επικεφαλής τον εκπρόσωπο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών της Πιερίας Διονύση Παππά.
Παρών στην διαμαρτυρία ήταν και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πιερίας Δημήτρης Τσιμήτρης, αγρότης το επάγγελμα, οι Αντιδήμαρχοι Κατερίνης Θανάσης Λιακόπουλος και Λάζος Ντόντης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πύδνας Κολινδρού Γιώργος Πολυχρονίδης, το μέλος του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ Διονύσης Φόλιος, εκπρόσωποι του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και του κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πιερίας.
Καθ οιονδήποτε τρόπο όλοι οι εκπρόσωποι των αγροτών και των κτηνοτρόφων εξέφρασαν την πλήρη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους τους αγρότες που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της χώρας με παρατεταγμένα τα αγροτικά τους μηχανήματα.
Οι αγρότες κατέλαβαν συμβολικά την είσοδο της ΔΟΥ Κατερίνης, παρουσίασαν το ψήφισμά τους και στην συνέχεια με πορεία τους κατευθύνθηκαν  προς την Αντιπεριφέρεια Πιερίας όπου επέδωσαν το ψήφισμά τους στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, η οποία και το παρέλαβε.