Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Την ενοχή του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για την πρωτοφανή υπόθεση υπεξαίρεσης-μαμούθ αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην δήμαρχο για άμεση συνέργεια διά παραλείψεως.
«Ο δήμαρχος όρισε ως γενικό γραμματέα τον στενό συνεργάτη του. Οι δυο τους συνδέονταν στενότατα και ταυτίστηκαν στην κοινή γνώμη. Ο Μ. Λεμούσιας αναζητούσε μία "πηγή" χρημάτων με πρόσχημα την ενίσχυση της παράταξης του
Β. Παπαγεωργόπουλου. Ο γενικός γραμματέας προέτρεψε τον Π. Σαξώνη να υπεξαιρεί. Γνώστης ήταν και ο Β. Παπαγεωργόπουλος. Έστησαν μηχανή υπεξαιρέσεων» είπε ο πρόεδρος της έδρας.
Να σημειωθεί ότι ένοχοι κρίθηκαν και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση αλλά και ο «πρωταγωνιστής» στην υπόθεση Παναγιώτης Σαξώνης, πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου.
Ένοχοι κρίθηκαν και οι δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας. Αντίθετα, το δικαστήριο έκρινε αθώους τους πρώην αντιδημάρχους Οικονομικών Θ. Αθανάσαρο, Μ. Ζορπίδη και Α. Γερογιάννη. «Ουδεμία ανάμειξη είχαν στην εγκληματική δραστηριότητα του Σαξώνη».
Πλέον αναμένεται η ανακοίνωση της ποινής που θα επιβληθεί στους κατηγορούμενους.