Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με τον υπουργό Παιδείας για το σχέδιο ΄΄Αθηνά΄΄

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ

Συνάντηση εργασίας  με τον υπουργό Παιδείας  και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο,
πραγματοποίησε η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σοφία Μαυρίδου, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 στο γραφείο του στο υπουργείο.

Το σχέδιο «Αθηνά» βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης, που έγινε στο πλαίσιο των επισκέψεων των Περιφερειαρχών  με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΕΝ.Π.Ε.  και Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ιωάννη Σγουρό, με τον υπουργό Παιδείας,  για το σχέδιο που προκάλεσε κύμα αντιδράσεων σε εκπαιδευτικούς, σπουδαστές και γονείς.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, μετέφερε στον  κ. Αρβανιτόπουλο τις θέσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το εν λόγω σχέδιο, τις αντιδράσεις και τις ενστάσεις που κατεγράφησαν στην πρόσφατη σύσκεψη που διενεργήθηκε στην έδρα της Π.Κ.Μ. με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων και εξέφρασε την ανάγκη επανεξέτασής του για την εξέρευση  κοινά αποδεκτής λύσης.

Η συνάντηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα με τον υπουργό Παιδείας  και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού να δεσμεύεται ότι το υπουργείο θα επανεξετάσει το σχέδιο με όλες τις παραμέτρους,  πάντα με γνώμονα την παροχή δημόσιας και δωρεάν παιδείας  και την αναβάθμιση και αναδιοργάνωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.