Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Αμηχανία στο Μαξίμου από το χτύπημα της Eλληνίδας επιτρόπου μία μόλις εβδομάδα μετά τη δέσμευση Σαμαρά στη Realnews για τον κατώτατο μισθό.

Αυτό το διαβάσατε;
 Αμηχανία στο Μαξίμου από το χτύπημα της Eλληνίδας επιτρόπου μία μόλις εβδομάδα μετά τη δέσμευση Σαμαρά στη Realnews για τον κατώτατο μισθό. Σιωπή από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.  Τέτοιες
ημέρες ήταν πριν από έναν χρόνο (5 Φεβρουαρίου) που η κ. Δαμανάκη έριξε τη «βόμβα» στην.....
Αθήνα για τα σενάρια περί εξόδου από το ευρώ και τη χρεοκοπία.

Μαρία Δαμανάκη :
«Τότε είχα μιλήσει για τα σενάρια αυτά με στόχο να προλάβουμε τις εξελίξεις. Δεν έπεισα και η σπατάλη χρόνου συνεχίστηκε. Τώρα πια δεν είναι απλώς σενάρια. Είναι εναλλακτικά σχέδια που μελετώνται ανοιχτά. Δεν είναι προτιμητέα αυτή τη στιγμή. Προκρίνεται η εσωτερική υποτίμηση της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης. Αλλά υπάρχει η προετοιμασία και για άλλες λύσεις, αν και εφόσον η Ελλάδα δεν τα καταφέρει, παρά τις προσπάθειες, να ακολουθήσει την πορεία της ευρωζώνης».(*)

Τι λέει τώρα ;
«Η θέση της Κομισιόν τελικά αφήνει το θέμα ανοιχτό και επικεντρώνεται κυρίως στην ανάγκη κοινωνικού διαλόγου πριν από τις όποιες αλλαγές. Αισιοδοξώ ότι θα εργαστούμε αποτελεσματικά ώστε να μη δεχτούμε άλλες τέτοιες πιέσεις»

Συμπέρασμα ;
Οι "όποιες αλλαγές" έρχονται, όπως μας ήρθαν τα μνημόνια μετά από τις αντιμνημονιακές δεσμεύσεις των εγχώριων σωτήρων με τις δυνατές πλάτες.


Και το σχόλιο
Αφού οι ληστές τοκογλύφοι πήραν αυτά που ήθελαν - όσα έδωσαν μαζί με τα παραπανίσια - και μας εξαθλίωσαν με το ευρώ και τις γνωστές "πλάτες" των Σαμαρο-Κουβελο-Βενιζέλων (σημ. δεν έλειψαν και αυτές του ΛΑΟΣ) τώρα γίνονται νέες συζητήσεις για τον κατώτατο μισθό και κάτι άλλα που ακόμη δεν λέγονται. Τα λένε όμως οι δείκτες των ιδιωτικών μικροκαταθετών και οι Ευρωπαίοι του ευρώ έχουν το σκοπό τους. Θέλουν αυτές να τις εκμηδενίσουν. Πώς θα το κάνουν; Μα απλούστατα : Θα επιστρέψουμε στη δραχμή.

Κυρίες και κύριοι, ετοιμαστείτε να υποδεχθείτε το 4ο Μνημόνιο.