Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

«Διακόσια δολάρια αν δεν ξαναμπείς στο Facebook»!! Συμβόλαιο μεταξύ πατέρα και κόρης


Έχουν ακουστεί πολλές ιστορίες, με άτομα που εθίστηκαν στο Internet, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ή το Facebook. Μάλιστα, σε πολλές χώρες υπάρχουν και οι αντίστοιχες κλινικές αποτοξίνωσης.


Η κοπέλα από τη Μασαχουσέτη, με το όνομα Rachel Baier, είναι ένα από αυτά τα άτομα, με τη διαφορά πως μία οικονομική ανταμοιβή, φάνηκε αρκετά δελεαστική για να την πείσει να αφήσει το κοινωνικό δίκτυο για περισσότερους από πέντε μήνες.

Το δεκατετράχρονο κορίτσι, συμφώνησε με τον πατέρα της να μην ξαναμπεί στο Facebook για το διάστημα των πέντε μηνών και ως αντάλλαγμα, αυτός δεσμεύτηκε να της δώσει το ποσό των 200 δολαρίων.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Paul Baier, πατέρας της Rachel, «η ιδέα ήταν δική της, αφού θέλει να κερδίσει κάποια χρήματα και πολλές φορές συνειδητοποιεί πόσο ανούσιο είναι να ξοδεύει τόσες ώρες στο Facebook». Μάλιστα, αποκάλυψε πως η αρχική πρόταση αφορούσε ένα πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα έναντι 70 δολαρίων.

Για να υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο ότι θα τηρηθούν οι όροι, υπέγραψαν και το σχετικό συμβόλαιο, που αναφέρει τα χρήματα που θα λάβει η μικρή, σε δύο δόσεις, αλλά και τον πλήρη έλεγχο του λογαριασμού της στο Facebook από τον πατέρα της.

topeiraxtiri.blogspot.com/