Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Σαμαράς στη Βουλή: H Philip Morris θα αγοράζει το 50% της ελληνικής παραγωγής καπνού για τα επόμενα τρία χρόνια


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής σχετικά τα προβλήματα των αγροτών τόνισε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι οι αγρότες να αναβαθμίστουν
οριστικά και όχι μία προσωρινή λύση απλά για να  πειστούν να φύγουν από τους δρόμους.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα είναι τόσο σημαντικός και μέσα από την αναβάθμισή του θα έρθει η ανάπτυξη στην Ελλάδα, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα βοηθήσει τον τουρισμό και θα συμβάλει στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, χαρακτηριστικό της ανάπτυξης στον αγροτκό τομέα που προωθεί η κυβέρνηση είναι η επίτευξη συμφωνίας με την καπνοβιομηχανία Philip Morris βάσει της οποίας η μεγάλη καπνοβιομηχανία θα αγοράζει το 50% της ελληνικής παραγωγής καπνού για τα επόμενα τρία χρόνια.

Επίσης εξήγγειλε μείωση ΦΠΑ για τα αγροτικά εφόδια μέσα στην τετραετία καθώς και υποχρεωτική τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων από όλους τους αγρότες από την επόμενη χρονιά, ώστε να μην γίνεται υπερτιμολόγηση και έσω των μεσαζόντων τα αγροτικά προϊόντα να φτάνουν στον καταναλωτή σε υψηλές τιμές.

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός εξήγγειλε σύνταξη στα 62 για όσους αγρότες έχουν 40 χρόνια ασφαλιστικών εισφορών καθώς και αγροτικό νυχτερινό ρεύμα.

Ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε υπό εξέταση το θέμα της θέσπισης αγροτικού πετρελαίου κίνησης με μειωμένη φορολογία.

http://www.newsit.gr/