Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 στο τ. Δημαρχείο Δίου στην Κονταριώτισσα, Γενική Συνέλευση των μελών του νεοϊδρυθέντος Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου με θέμα την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 στο τ. Δημαρχείο Δίου στην Κονταριώτισσα, Γενική Συνέλευση των μελών του νεοϊδρυθέντος Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου με θέμα την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και
Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Προηγήθηκε απολογισμός της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής και στη συνέχεια η Εφορευτική Επιτροπή που αποτελούνταν από την Γάβρη Ειρήνη, Γκίνα Διονυσία και Συρόπουλο Γιώργο, προχώρησε στη διαδικασία εκλογής των νέων οργάνων.
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχθηκαν κατά αλφαβητική σειρά: Αμανατίδης Γιώργος,Γκριμούλα Μαρία, Καραλιάς Γιάννης, Καρανάτσιος Σπύρος, Παπακώστας Στέφανος, Παπαχρήστος Γρηγόρης, Κουλιοπούλου Ειρήνη, Σακκούλας Βασίλης και Τσιμήτρη Μαρία.
Για την Εξελεκτική Επιτροπή:Βασιλείου Αναστασία, Γερονάτσιου Ανατολή και Πελτέκη Βασιλική.
Στη διάρκεια της Συνέλευσης πήραν το λόγο και εκφράστηκαν για την μέχρι τώρα πορεία αλλά και την προοπτική του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών ο πρώην Δήμαρχος Δίου Γρ. Παπαχρήστος, η Αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου Μαρία Τσιμήτρη, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσης Φόλιος, ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Αθ. Νούλας, η υψίφωνος και καθηγήτρια μουσικής Χιονάτη Γκίνα και ο απερχόμενος πρόεδρος Γιάν. Καραλιάς.
Όλοι τους επαίνεσαν την Ορχήστρα Νέων Δίου για την καταπληκτική πορεία της και τις σπουδαίες εμφανίσεις της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Σημείωσαν πως το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου καλείται να προωθήσει τα γράμματα και τις τέχνες καθώς και να αναδείξει τη βαριά πολιτιστική κληρονομιά του Δίου και ευρύτερα της περιοχής.