Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Την Δευτέρα 11/3/2012 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση με τίτλο «Ανιχνεύοντας τα μυστικά του σύμπαντος με τον μεγάλο επιταχυντή αδρονίων του CERN».

   Την Δευτέρα 11/3/2012 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση με τίτλο
«Ανιχνεύοντας τα μυστικά του σύμπαντος με τον μεγάλο επιταχυντή αδρονίων του CERN». 


Σε μία κατάμεστη αίθουσα από μαθητές και εκπαιδευτικούς των Γυμνασίων & Λυκείων του νομού μας, η ερευνήτρια του CERN Δρ. Χατζηφωτιάδου Δέσποινα, ανέλυσε με εμπεριστατωμένο & εκλαϊκευμένο τρόπο το θέμα. Ήταν ένα ταξίδι γνώσης από τον Δημόκριτο μέχρι το σωματίδιο του Higgs.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ζωντανή σύνδεση με το κέντρο ελέγχου του πειράματος ATLAS του CERN, όπου μαθητές και καθηγητές υπέβαλλαν ερωτήσεις και δέχτηκαν απαντήσεις από τους επιστήμονες του κέντρου.

Εντυπωσιακή ήταν η προσοχή που έδειξαν οι μαθητές αν και το θέμα αφορούσε συγκεκριμένο τομέα της Φυσικής.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εγκεκριμένου προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα «Η αστρονομία στην Ελλάδα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα» του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης.

Την παιδαγωγική ομάδα αποτελούν οι εκπαιδευτικοί: Σαββίδου Δέσποινα, Γράμπας Αντώνιος, Μαργαριτίδης Ανέστης, Σαββίδου Δέσποινα και Σαραϊλίδης Κωνσταντίνος ο οποίος είναι και συντονιστής του προγράμματος.