Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Οι "ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" μίλησαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης

   Επειδή ζωντανό σχολείο σημαίνει σχολείο ανοικτό στην κοινωνία και τα προβλήματά της. Επειδή οι πανανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της ευαισθησίας αποκτούν ουσιαστικό περιεχόμενο όταν
γίνονται πράξη.
 
Επειδή οι κοινές δράσεις και οι συλλογικές προσπάθειες δείχνουν τον δρόμο της αντίστασης στην υποβάθμιση της ζωής μας και δίνουν ελπίδα και προοπτική για έναν καλύτερο κόσμο για μας και τα παιδιά μας, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης με ομιλητές εκπροσώπους της Διεθνούς μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ». 
Η ενημέρωση με προβολή και συζήτηση αφορούσε την αντιμετώπιση και τις δραστηριότητές τους μέσα από την ευαισθητοποίηση μαθητών κι εκπαιδευτικών.
Από το 1990 οι ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ υπερασπίζονται το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στη ζωή, την υγεία, την αξιοπρέπεια. Πιστοί στην Αξία του εθελοντισμού, γιατροί, νοσηλευτές, υγειονομικό και μη προσωπικό, καθώς και άνθρωποι χωρίς συγκεκριμένη εξειδίκευση, προσθέτουν, στην καθημερινότητά τους, τη χαρά της προσφοράς στο συνάνθρωπο.
Στόχοι της εκδήλωσης ήταν:
Η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης.
Η ενημέρωση όλων για το έργο των εμπλεκόμενων φορέων.
Η συγκέντρωση φαρμάκων για την κάλυψη των αναγκών των «Γιατρών του Κόσμου».
Στο πλαίσιο αυτό συγκεντρώθηκαν φάρμακα για τους Γιατρούς του Κόσμου που παρέχουν ιατροφαρμακευτική βοήθεια σε χιλιάδες ανασφάλιστους συμπολίτες μας και που μάχονται για να σώσουν ζωές σε κάθε γωνιά του πλανήτη που τους έχει ανάγκη.
Ευχαριστούμε τους γονείς των μαθητών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συγκέντρωσης φαρμάκων και φαρμακευτικού υλικού, το οποίο παραδόθηκε από τους μαθητές του σχολείου στη συγκεκριμένη Οργάνωση.