Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Συναυλία – αφιέρωμα της Πολυτονικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, στον συνθέτη Μιχάλη Σουγιούλ

Συναυλία – αφιέρωμα της Πολυτονικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, στον συνθέτη Μιχάλη Σουγιούλ, ο οποίος σημάδεψε τον χώρο του τραγουδιού της ελληνικής belle époque και της μεταπολεμικής περιόδου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 και ώρα 7:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου- 5ου ΓΕΛ (πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο Κατερίνης).


Η εκδήλωση φέρει τον τίτλο: «Άρχισαν τα Όργανα» και αποτυπώνει το σπουδαίο έργο του Μιχάλη Σουγιούλ, ο οποίος ήταν μία πολυτάλαντη φιγούρα, που δέσποσε με τις τάνγκο, βαλς, ρομάντζες, πατριωτικές, χασάπικες και ζεϊμπέκικες συνθέσεις του. Άλλωστε η ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ του Δημοτικού Ωδείου δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2007 από τον Παναγιώτη Λυμπανοβνό (καθηγητή του Ωδείου), με ακριβώς αυτό τον σκοπό: να γνωρίσουν οι νέοι μουσικοί του ωδείου την Ελληνική μουσική σε όλα της τα στυλ (τραγούδια και μουσικές συνθετών όπως Β. Τσιτσάνης, Γ. Ζαμπέτας, Μ. Χιώτης, Μ. Χατζιδάκις, Μ. Θεοδωράκης, Μ. Λοϊζος, Μ. Σουγιούλ, κ.α ).



«Πρόκειται για την συνέχεια μιας σειράς εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου προς τιμήν σπουδαίων Ελλήνων ΔημιουργώνΚαλούμε τους φίλους της μουσικής να παρακολουθήσουν την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση, που αποτελεί ένα καταφύγιο ψυχαγωγίας για όλους μας» σημειώνει σε δήλωσή τουο πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης Χαράλαμπος Καρατζόγλου.

Την Ορχήστρα διευθύνει ο Παναγιώτης Λυμπανοβνός.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.