Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ποιοι βουλευτές βρίσκονται σε απόγνωση...

Ένα κίνημα αμφισβήτησης και πολεμικής κατά της τρόικας στο οποίο προσχωρούν όλο και περισσότεροι βουλευτές από... τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, έχει αρχίσει να αναπτύσσεται από την περασμένη
εβδομάδα.

Η απαίτηση των εκπροσώπων των δανειστών μας να εξακολουθήσει να εισπράττεται το περίφημο χαράτσι για τα ακίνητα από τη ΔΕΗ, εξόργισε όχι μόνο τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, αλλά και τους βουλευτές της ΝΔ.

«Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν αντέχουμε άλλο; Δεν αντιλαμβάνονται ότι σε λίγο θα μας λιντσάρουν; Ή μήπως αυτός είναι ο στόχος τους;» ανέφεραν ορισμένα από τα στελέχη της ΝΔ που επικοινώνησαν την περασμένη εβδομάδα με τον ίδιο των πρωθυπουργό. Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, ο κ. Σαμαράς προσπάθησε να τους καθησυχάσει, αλλά φαίνεται πως η ανοχή των κυβερνητικών βουλευτών απέναντι στη συμπεριφορά της τρόικας έχει πλέον εξαντληθεί.

Η αρχή έγινε με τη διαφωνία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη με την παράταση είσπραξης του τέλους ακινήτων και για το 2013, ενώ «λάδι στη φωτιά» ρίχνει και η στάση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντ. Μανιτάκη στο ζήτημα των απολύσεων.

Σε δημόσιες παρεμβάσεις κατά της τρόικας ετοιμάζονται όμως να προχωρήσουν και «μεγάλα ονόματα» του κυβερνητικού μπλοκ, όπως η κ. Ντόρα Μπακογιάννη και οι κκ. Α. Σπηλιωτόπουλος, Β. Πολύδωρας κ.α.

Ακόμη κι αν πέσουν πάντως οι τόνοι κατά της τρόικας, το μέτωπο θα αναζωπυρωθεί τον Ιούνιο που η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να ψηφίσει το νέο φορολογικό της νομοσχέδιο.