Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ο πρωθυπουργός για τα αποτελέσματα της Συνόδου, το τέλος ακινήτων και το Δημόσιο


Δεν υπάρχει αδιέξοδο στην καταβολή της δόσης του Μαρτίου σημείωσε ο πρωθυπουργός επικαλούμενος και τις δηλώσεις της τρόικας προσθέτοντας πως υπάρχει συζήτηση για μία σειρά από θέματα ωστόσο σε αυτά τα θέματα «είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία». Ο πρωθυπουργός ερωτηθείς σχετικά με το αν σκέφτεται να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις στο υπουργικό σχήμα σημείωσε πως δεν είναι στα άμεσα σχέδιά του ένας ανασχηματισμός ενώ για τον φόρο που πληρώνεται μέσω της ΔΕΗ ο κ. Σαμαράς είπε πως φέτος οι φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν λιγότεροι σε σχέση με πέρσι μέχρι τη θέσπιση του νέου ενιαίου φόρου για την περιουσία από 1/1/14.
Όσον αφορά τον μηχανισμό είσπραξης ο κ. Σαμαράς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί μέσω της ΔΕΗ.
Ερωτηθείς για το θέμα των απολύσεων από το δημόσιο ο κ. Σαμαράς είπε πως έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αξιολόγησης θέσεων και εργαζομένων ώστε όταν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου «θα δούμε ποιες θέσεις θα καταργηθούν γιατί στόχος μας είναι να επικρατήσει λειτουργικότητα και αξιοκρατία σε όλο τον δημόσιο τομέα» «Επίορκοι, όσοι έχουν προσληφθεί με πλαστά πτυχία και οι λεγόμενοι κοπανατζήδες θα απομακρυνθούν γιατί τους πληρώνει ο φορολογούμενος και δεν υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον ενώ παράλληλα κρατούν εκτός ανθρώπους άξιους που έχουν περάσει από το ΑΣΕΠ» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

Ειδικά για τα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για έναν γόνιμο διάλογο με κεντρικό θέμα το σύμφωνο για την ανάπτυξη και την απασχόληση, όπως αναγνωρίστηκε ρητά από τους Ευρωπαίους εταίρους μας αυτό που έλεγε παγίως η Ελλαδα ότι η δημοσιονομική προσαρμογή και το μνημόνιο θα πρέπει να συνδιάζονται με μέτρα για την ανάπτυξη της κοινωνικής συνοχής που θα προσφέρουν και ευκαιρίες απασχόλησης.