Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Παραβρέθηκαν σήμερα στα αποκαλυπτήρια στο Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου ο Δήμαρχος ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ κύριος Παπαθανασίου Γεώργιος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κύριος Ελευσινιώτης Δημήτριος

  Παραβρέθηκαν σήμερα στα αποκαλυπτήρια στο Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου ο Δήμαρχος ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ κύριος Παπαθανασίου Γεώργιος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κύριος Ελευσινιώτης Δημήτριος, ο Διοικητής της 3ής Στρατιάς, ο Διοικητής Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδος κύριος Παυλούδης Χρήστος, ο Διοικητής της XXIV Τ.Θ. Ταξιαρχίας Λιτοχώρου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κύριος Τζιτζικώστας Απόστολος, η αντιπεριφερειάρχης Ν. Πιερίας κυρία Μαυρίδου Σοφία, οι Βουλευτές Ν. Πιερίας Κωνσταντόπουλος και Μάνη, ο συγγραφέας του βιβλίου «Το κατόρθωμα του Ναυάρχου Βότση» κύριος Μαλτσίδης, ο μοντελίστας ξύλινων πλοίων κύριος Μάρας Δημήτριος.


   Τα αποκαλυπτήρια των προτομών έγιναν από την εγγονή του Μιχαήλ Κωφού κυρία Κωφού Φανή(αποκαλυπτήρια προτομή Μιχαήλ Κωφού), από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κύριο Ελευσινιώτη Δημήτριο εγγονό του τορπιλιστή του Τορπιλοβόλου 11(Τ11) (αποκαλυπτήρια προτομή του Ναυάρχου Βότση) και τον Νικόλαο Σκρέτα δισέγγονο του Νικολάου Βλαχόπουλου (αποκαλυπτήρια προτομή του Νικολάου Βλαχόπουλου).

Στο τέλος δόθηκαν και αναμνηστικά σε εκπροσώπους χορηγών του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου. Η απονομή έγινε από τον Πρόεδρο του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου εκ μέρους του Captain Δημητρίου Αθανασίου στον κύριο Σπύρο Ντάβανο και εκ μέρους του Αντωνέλη Χρήστου στον κύριο Αντωνέλη Αυγουστή.