Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, επισκέφθηκε την Πιερία

Μας το έστειλε η ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ 
«Ο ελληνικός λαός θέλει το σύγχρονο και το καινούριο και όχι το παρωχημένο και το λαϊκίστικο»
Την Πιερία επισκέφθηκε την Τρίτη 18 Μαρτίου 2013 ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, στο πλαίσιο των επισκέψεων στη
Βόρεια Ελλάδα και των προσυνεδριακών διαδικασιών του κόμματος, που ξεκινούν το ερχόμενο Σάββατο, με το πρώτο προσυνέδριο, στη Ρόδο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νομό ο κ. Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, τον πρόεδρο του ΕΒΕ κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητήριου ενώ προήδρευσε στη συνεδρίαση της διευρυμένης ΝΟΔΕ που ακολούθησε.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στη διαχρονική στήριξη της Πιερίας στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σημειώνοντας ότι η παρουσία του κλιμακίου στην Πιερία, εκτός ων άλλων, θέλει να υποσημειώσει την τιμή προς ένα νομό, που στις τελευταίες εκλογές ήταν η μία από τις δύο περιοχές στην Ελλάδα που έδωσαν τη μεγαλύτερη σε ποσοστό εκπροσώπηση στο κόμμα της ΝΔ, εκλέγοντας τέσσερις βουλευτές. 
Αναφερόμενος στις προσυνεδριακές διαδικασίες που ξεκινούν από το Καστελόριζο, το ερχόμενο Σάββατο, έκανε λόγο για μία περιοχή με συγκεκριμένους συμβολισμούς αναφερόμενος, εκτός των άλλων, και στις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού για τις ΑΟΖ. «Πραγματοποιήθηκε ένα πετυχημένο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη με τις επαφές που είχε η μισή κυβέρνηση της Ελλάδος με την κυβέρνηση της Τουρκίας για θέματα που μας ενδιαφέρουν τοποθετώντας τις σχέσεις μας σε ένα υψηλό επίπεδο και κάνοντας το Αιγαίο μια θάλασσα ειρήνης», ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης. Σκοπός και σύνθημα του συνεδρίου είναι, όπως τόνισε, «να αλλάξουμε τη Νέα Δημοκρατία σε 300 μέρες και να βοηθήσουμε τον πρωθυπουργό να αλλάξει την Ελλάδα σε 1000 μέρες».
Σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια βήματα στο θέμα της αξιοπιστίας την οποία κέρδισε στο εξωτερικό. Όπως είπε αυτό οφείλεται στη δυνατότητα πειθούς που έχει ο σημερινός πρωθυπουργός, «λόγω της γλωσσομάθειας και της πλούσιας εμπειρίας του». 
«Η Ελλάδα σταθεροποιείται άμεσα ως κράτος και σιγά σιγά θα έρθουν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης» σημείωσε ο κ. Κεφαλογιάννης επισημαίνοντας ότι μέσα στο 2013 η Ευρώπη θα είναι αυτή που θα αναγκαστεί να κάνει μεγάλες αλλαγές, καθώς, όπως είπε, είναι ακόμη ένας ημιτελής οργανισμός. «Η Ευρώπη έκανε ένα κοινό νόμισμα αλλά απώλεσε όλα τα άλλα εργαλεία. Δεν μπορεί να τυπώσει χρήμα, δεν μπορεί να έχει κοινή τραπεζική πολιτική. Αυτές τις αλλαγές θα τις κάνει και θα τις κάνει στην κατεύθυνση της σύσφιξης των σχέσεων και μίας ομοσπονδιοποίησης πολιτικών» ανέφερε συγκεκριμένα ο Γραμματέας ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας.  
Αναφερόμενος στην εσωτερική κατάσταση της χώρας τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει μπροστά χωρίς να στηριχθεί στους δύο βασικούς πυλώνες της, τον τουρισμό και τον αγροτικό τομέα, δύο πυλώνες που, όπως είπε, αφορούν ιδιαίτερα και την Πιερία.
«Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έζησε μία τεχνητή ευημερία με δανεικά λεφτά» σημείωσε ο κ. Κεφαλογιάννης ενώ, όπως είπε, για τις μεταρρυθμίσεις ο καλύτερος σύμμαχος είναι ο ελληνικός λαός. «Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν και πρέπει να γίνουν με επαναστατική κοινοβουλευτική διαδικασία, δηλαδή με πολύ δυναμικό τρόπο και είμαι βέβαιος ότι η κοινωνία ξέρει και αντιλαμβάνεται ότι αυτές οι αλλαγές πρέπει να γίνουν». Υποστήριξε ακόμη ότι αυτές οι αλλαγές θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και πολλά χρόνια. «Τις αλλαγές αυτές που σήμερα γίνονται θα έπρεπε να τις είχαμε εφεύρει. Δε χρειαζόμαστε καμία παγκόσμια κρίση για να αλλάξουμε την κατάσταση». 
«Η βραδυπορούσα νοοτροπία της δεκαετίας του ’80 μετακόμισε σύσσωμη στο ΣΥΡΙΖΑ»
Αναφερόμενος στην πολιτική φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ένα βραδυπορούν τμήμα της κοινωνίας, η νοοτροπία του οποίου μετακόμισε σύσσωμη στο ΣΥΡΙΖΑ από το παλαιό ΠΑΣΟΚ. «Αυτή η νοοτροπία που μας έφερε εδώ, η νοοτροπία της δεκαετίας του 80, μετακόμισε σύσσωμη στο ΣΥΡΙΖΑ το 2013», σημειώνοντας ότι  εδώ ακριβώς μπαίνουν τα διλλήματα. «Το δίλλημα μπήκε στις εκλογές του 2012 και θα μπει και στις επόμενες εκλογές,  που εγώ πιστεύω πως πρέπει να γίνουν στο τέλος της τετραετίας το 2016. Και είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει κάτι καινούριο, κάτι σύγχρονο και όχι παλιομοδίτικο, παρωχημένο και λαϊκίστικο. Αυτό φιλοδοξούμε να κάνουμε και με το συνέδριό μας. Θέλουμε να κερδίσουμε τη δεκαετία του 2010 τη μάχη των ιδεών που την είχαμε χάσει τις δεκαετίες του 70 και του 80».
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ κόμμα του δημοκρατικού τόξου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα ήταν κατάρα για την Ελλάδα αν η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ανήκε στο δημοκρατικό τόξο.
«Στη μάχη των ιδεών που θέλουμε να κερδίσουμε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας συγκεκριμένος χώρος τον οποίο μπορούμε εύκολα να αντιπαρατεθούμε ιδεολογικά» ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης υποστηρίζοντας « μας εκπλήσσουν όταν πολλές φορές  τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να φανούν πιο σύγχρονα, προσεγγίζουν φιλελεύθερες απόψεις ακόμη και στην οικονομία».  Σημείωσε ωστόσο ότι περιμένει από ένα δημοκρατικό κόμμα να κατηγορεί απερίφραστα και χωρίς υποσημειώσεις, αστερίσκους και υποδιαστολές τα άκρα και τις ακρότητες από όπου και αν προέρχονται. «Δυο τρεις ακραίες από τις 12 συνιστώσες θα πρέπει να καταδικάζονται», ανέφερε.
Για τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνομιλεί με το σημερινό ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όπως είπε, δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80 που μετακόμισε στο ΣΥΡΙΖΑ. «Η δημοκρατία χρειάζεται πολλά ποδάρια για να πάει μπροστά», είπε χαρακτηριστικά. 
Για την άνοδο των άκρων

Προσωρινό φαινόμενο που ενισχύεται πρόσκαιρα χαρακτήρισε την άνοδο των άκρων ο κ. Κεφαλογιάννης σημειώνοντας ότι η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι η επίλυση των προβλημάτων, πολλά από τα οποία έχουν αρχίσει και επιλύονται. «Το κράτος δείχνει πλέον ότι έχει δομές και δικαιοσύνη που πραγματικά λειτουργεί. Ο κόσμος αρχίζει και νιώθει την ασφάλεια που έχει ανάγκη και αυτό δίνει απάντηση σε αυτά τα φαινόμενα», υποστήριξε, σημειώνοντας ότι ανάλογα τέτοια ακραία φαινόμενα χαρακτηρίζονται γραφικά στο εξωτερικό.
Το κ. Κεφαλογιάννη συνόδευσαν στην Πιερία οι κκ. Αλέκος Κόκκαλης, διευθυντής Διαγραμματιακού και Γραμματέας Κινητοποίησης της ΝΔ, Νίκος Φώτος, αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού, υπεύθυνος Βορείου Ελλάδος , Άγγελος Χατζηδημητρίου, αναπληρωτής Γραμματέας Εκλογών και Μίλτος Τασούλης, πρόεδρος ΝΟΔΕ Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης.