Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Έλεγχοι της ΔΕΗ σε όσους δεν πληρώνουν το ρεύμα...

Τοπικές επιτροπές που θα εξετάζουν όλες τις περιπτώσεις των πολιτών που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ οργανώνει η

 διοίκηση της επιχείρησης, προκειμένου να αντιμετωπίσει συνολικά το φαινόμενο των σωρευμένων ληξιπρόθεσμων χρεών αποφεύγοντας την διακοπή παροχής ρεύματος.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός στα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής: «Κοιτάμε το θέμα με μεγάλη προσοχή και σύντομα θα υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα.

Πρέπει να δούμε αυτός που δεν πληρώνει ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει. Αυτό που θα κάνουμε είναι τοπικές επιτροπές ανα περιφέρεια, οι οποίες θα συγκροτηθούν πολύ σύντομα, και θα εξετάζονται αυτές οι ειδικές περιπτώσεις (σ.σ. όπου διαπιστώνεται αδυναμία πληρωμής του λογαριασμού).

Να δούμε που υπάρχει το πραγματικό πρόβλημα και να δοθεί λύση. Αυτό θα γίνει άμεσα. Όσες περιπτώσεις φθάνουν στο γραφείο μας κοιτάμε να τις λύσουμε αλλά δεν φθάνει αυτό. Χρειάζεται συνολική λύση».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ζερβός επανέλαβε ότι το 201, ζήτησαν διακανονισμό ληξιπρόθεσμων οφειλών 400.000 νοικοκυριά, το 2012 700.000, ενώ εκτίμησε ότι το 2013 θα είναι πολύ περισσότερα.

Πέραν αυτών, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου σημείωσε ότι η εφαρμογή του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ είχε μεγάλη αποδοχή από τους καταναλωτές καθώς στους πρώτους δύο μήνες λειτουργίας του εντάχθηκαν σε αυτό περισσότερα από 500.000 νοικοκυριά!