Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς μονοκατοικία στο κέντρο της Κατερίνης

Μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά ξέσπασε χθες το βράδυ στο κέντρο της Κατερίνης σε κατοικήσιμη παλιά τριώροφη μονοκατοικία, επί της οδού Παρμενίωνος 12, η
οποία και καταστράφηκε ολοσχερώς.
Την ώρα της πυρκαγιάς ακούγονταν και εκρήξεις από την μονοκατοικία, πιθανόν από φιάλες υγραερίου, με αποτέλεσμα να αναστατωθούν οι περίοικοι, οι οποίοι πετάχτηκαν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους. 


Ευτυχώς την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν ήταν μέσα.
Αμέσως έσπευσαν επιτόπου ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης κ. Γιώργος Παπαπολύκαρπος με τους άνδρες του καιδύο πυροσβεστικά οχήματα, ενώ λίγο αργότερα ήρθε και ένα όχημα του Π.Κ. Λιτοχώρου και περιόρισαν γρήγορα τη φωτιά.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας δήλωσε, μεταξύ άλλων, σήμερα το πρωί στο lefteria τα εξής:
"Η υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε για εκδήλωση πυρκαγιάς σε μονοκατοικία εντός της πόλης της Κατερίνης. Αμέσως κινητοποιήθηκαν δύο οχήματα από την πυροσβεστική υπηρεσία Κατερίνης και ένα από το Λιτόχωρο και μεταβήκαμε στον τόπο της πυρκαγιάς, όπου διαπιστώσαμε ότι καίγεται παλιά τριώροφη οικοδομή, όπου όμως διέμεναν συντοπίτες μας εντός αυτής. Έγιναν αμέσως οι απαραίτητες ενέργειες, αλλά το πυροθερμικό φορτίο και τα υλικά που υπήρχαν εντός της οικίας ήταν τόσο εύφλεκτα που δυσχαίραναν το έργο της υπηρεσίας μας. Δεν κινδύνευσε πολίτης από την πυρκαγιά μέχρι την ώρα που μιλάμε. Το πρόβλημα από τέτοιες εγκαταστάσεις που έχουν μέσα αποθηκευμένα εύφλεκτα υλικά είναι υπαρκτό. Όσον αφορά την αίτια της πυρκαγιάς έχει επιληφθεί το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίας μας και ενεργείται και πραγματοσύνη από ειδικό πραγματογνώμονα και μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την αιτία της πυρκαγιάς".

Ο ιδιοκτήτης της καταστραφείσας οικίας δήλωσε στο lefteria πως πιστεύει ότι είναι εμπρησμός από κάποιον που μπήκε εκείνη την ώρα της απουσίας του για να κλέψει.