Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Ο νομάρχης Φαντομάς

Ο Κώστας Καίσαρης κατάκοπος αλλά υπερήφανος παρουσιάζει την διδακτορική εργασία του που έχει σαν θέμα τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Η καλύτερη και ζωντανή μάλιστα απόδειξη τι ο καραγκιόζης ήταν Ελληνας και μάλιστα Μακεδόνας. Αυτιάς, Παπαδάκης και λοιποί μπορούν να είναι υπερήφανοι για το δημιούργημα τους.


Ο καραγκιόζης, ο κανονικός καραγκιόζης, είναι πολυτεχνίτης. Αστείρευτη είναι η λαϊκή σοφία και πάντα επίκαιρη. Υπάρχουν βέβαια και οι σύγχρονοι καραγκιόζηδες. Οχι για να γελάνε τα μικρά παδιά. Αλλά για να ψηφίζουνε οι μεγάλοι των 18 και άνω όπως ο περίφημος Παναγιώτης Ψωνιάδης. Τυπικά το επάγγελμά του είναι πολιτικός. Από το 1982 που εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος. Από το 1990 βουλευτής και από το 2002 νομάρχης.

Αυτά τα 30 χρόνια η πολιτική ήταν για τον Παναγιώτη, η πρόφαση. Η πρόφαση για να αναδείξει το τεράστιο ταλέντο του και τα πολυποίκιλα προσόντα του. Ποιος καραγκιόζης και ποιος Φαντομάς με τα χίλια πρόσωπα; Ο Παναγιώτης κάτι τέτοιους τους έχει για κολατσιό. Για πλάκα. Μια μπουκιά τους κάνει.
Έχουμε και λέμε λοιπόν με αποδείξεις μάλιστα. Με ντοκουμέντα. Με φωτογραφίες και με βίντεο:


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

sport24.gr/