Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Η απάντηση του Κανάκη σε όσους θέλουν να υποτάξουν και να σβήσουν τον κόσμο

Μας το έστειλε το http://pinakio.blogspot.gr/2013/03/blog-post_24.html..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ
«Για μένα αυτό ήταν ένα ταξίδι και ένα μάθημα ζωής» λέει ο Αντώνης Κανάκης για την επίσκεψη του στη Σιέρα Λεόνε στο πλαίσιο του προγράμματος Immersion της Action-Aid.

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου
O επικεφαλής της ομάδας του Ράδιο- Αρβύλα δεν στάθηκε μόνο εκεί αλλά με την ομάδα του, την TonyProductions σκιαγράφησε τις συνθήκες διαβίωσης και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων, οι οποίοι παρά τη φτώχεια τους και τις ελλείψεις που έχουν στα βασικά δεν σβήνει τα χαμόγελο από τα χείλη τους.

Ο Αντώνης Κανάνης στη Σιέρα Λεόνε
Το ντοκιμαντέρ
«Για το ντοκιμαντέρ αυτό δουλέψαμε με πολλή αγάπη και θεωρώ ότι έχει ένα ιδιαίτερο και συναισθηματικό αποτέλεσμα. Έχω φέρει μαζί μου εμπειρίες και δυνατές εικόνες. Αφηγηματικά και βέβαια μαζί με δυνατές μουσικές, έβαλα τα δυνατά μου για να μεταφέρω αυτό που έζησα. Θα
μπορούσαμε να δείξουμε τις πιο ακραίες περιπτώσεις θανάτων από λιμοκτονίες ή ασθένειες, περιπτώσεις που στην Αφρική κάθε άλλο παρά λίγες δεν είναι, αλλά προτιμήσαμε να επικεντρωθούμε στη μέση καθημερινότητα, στις συνθήκες φτώχειας δηλαδή υπό τις οποίες ζουν καθημερινά πολλά εκατομμύρια συνάνθρωποί μας στον πλανήτη. Το ντοκιμαντέρ έχει κινηματογραφηθεί σε highdefinition, αλλά αυτό που σίγουρα είναι σε high definitionείναι τα συναισθήματα που μεταφέρει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ActionAid για την τιμή, την ευκαιρία και την πολύτιμη βοήθεια που μου προσέφερε» δήλωσε ο Αντώνης Κανάκης.


 Διαβάστε τη συνέχεια εδώ
pinakio.blogspot.gr