Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

"Τέλος στην ατιμωρησία πολιτικών"

«Να δοθεί τέλος στο καθεστώς ατιμωρησίας των οικονομικά ισχυρών και των πολιτικών προσώπων, όταν παραβιάζουν τον νόμο, και να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο
πολιτικό σύστημα» ζητεί ο υπουργός Δικαιοσύνης. 

Σε συνέντευξή του στον Επενδυτή, ο Αντ.Ρουπακιώτης σημειώνει ότι όσο οι δικαστικοί πρέπει να μείνουν ανεπηρέαστοι στη δικαιοδοτική κρίση τους, «τόσο δεν πρέπει να τους φορτώσουμε καθ' υποκατάσταση άλλων συνταγματικών εξουσιών αρμοδιότητες και να τους παρωθήσουμε έτσι σε συμπεριφορές δικαστικού ακτιβισμού». 

Ο κ. Ρουπακιώτης χαρακτηρίζει το «δόγμα της μηδενικής ανοχής» ως «προϊόν μιας νεοφιλελεύθερης αντίληψης» που «στρέφεται κατά των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων».

«Γι' αυτό και πιστεύω στο δόγμα της μεσότητας, όπου το δίκαιο και η επιείκεια συναντούνται και με βάση αυτό κινούμαστε στις επιλογές μας» προσθέτει.

Απαντώντας σε όσους επικρίνουν τη συμμετοχή του στην τρικομματική κυβέρνηση, λέει: «Είμαι στην Αριστερά που δρα και δεν αποδρά».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος από την οργάνωση του δικαστικού συστήματος. 

«Οργανωτικές αδράνειες και υστερήσεις δεκαετιών έφεραν τις γνωστές συνέπειες. Σήμερα το δικαστικό μας σύστημα βρίσκεται σε αδιέξοδο. Το υπουργείο μας επιχειρεί σειρά παρεμβάσεων σε νομοθετικό επίπεδο, αλλά και στην καθημερινή λειτουργία των δικαστηρίων. Με αξιοποίηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, πραγματοποιείται με έντονους ρυθμούς η μηχανοργάνωση όλων των δικαστηρίων της χώρας ώστε το μεγάλο αυτό έργο να έχει ολοκληρωθεί το 2015-2016, με προσδοκώμενο αποτέλεσμα, πέραν των άλλων, την ταχύτητα στην απονομή δικαιοσύνης» καταλήγει.

Πηγή: in.gr

rthess.gr