Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Συνέντευξη τύπου έδωσαν χθες οι διοργανωτές και συντελεστές της συναυλίας αγάπης που στόχο έχει την ενίσχυση του Σωματείου Φίλων Παιδιών με Καρκινο Ν.Πιερίας «Η Λάμψη της Αγάπης»

Το Σάββατο στις 8 το βράδυ στο πρώην πολυκλαδικό λύκειο Κατερίνης  η συναυλία αγάπης για τα παιδιά με καρκίνο στην Πιερία

  Ανοικτή πρόσκληση και κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να στηρίξουν με την
παρουσία τους την προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για τα παιδιά απο την Πιερία που πάσχουν απο καρκίνο απηύθυναν  σε συνέντευξη τύπου οι διοργανωτές και συντελεστές της συναυλίας για τη «Λάμψη της Αγάπης».
 


Η πρωτοβουλία για τη συναυλία ανήκει στο Σύλλογο Νεκαισαρειωτών Στουτγκάρδης και με ιδιαίτερη αγάπη στηρίχθηκε απο το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου και την Ορχήστρα Νέων του Δίου. Κοινός στοχος να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για τη «Λάμψη της Αγάπης» το σωματείο που στηρίζει τα παιδιά που πάσχουν απο καρκίνο στην Πιερία και σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν χθες φτάνουν στον αριθμό 20. 

Ο μαέστρος της Ορχήστρας Νέων Δίου κ. Πατρής αναφέρθηκε στον ενθουσιασμο των παιδιών της Ορχήστρας που συμμετέχουν στην εκδήλωση, τονίζοντας πως κλέβουν χρόνο απο κάθε άλλη δρασστηριότητά τους και τον αφιερώνουν σε εντατικές πρόβες προκειμένου να παρουσιάσουν απο καλλιτεχνικής άποψης ένα όσο το δυνατόν πιο καλό αποτέλεσμα.

Στο σημειο αυτό να τονίσουμε τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν επίσης αφιλοκερδώς, όπως και η Ορχήστρα Νέων, που ειναι οι εξής:  Φιλιώ Σέρβου, Μαρίκα Φωτοπούλου, Ολγα Ζορμπά, Αλέξης Ηλιάδης και Διονύσης Τσαουσίδης.

Θα ερμηνεύσουν κομμάτια μεγάλων ελλήνωνκαι ξένων συνθετών όπως του Μ.Λοίζου, Μ.Θεοδωράκη, Μ. Χατζηδάκι και Γκ. Μπρέγκοβιτς κ.α.

Ο Διονύσης Τσαουσίδης, ο νεαρός βαρύτονος, που έδωσε μαζί με την Ορχήστρα Νέων αντίστοιχη συναυλία στην Στουτγκάρδη πριν απο δυο μήνες, μιλησε με συγκίνηση για την εκδήλωση, λέγοντας πως επιθυμία του ειναι να συγκεντρωθούν πολλά χρήματα για τα παιδιά που νοσούν. Ευχή μου, είπε, ειναι να βοηθηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.

Ο ίδιος εξέφρασε την ευχή να παραβρεθούν παιδιά που νοσούν ή και οι οικογένειές τους στη συναυλία, να εισπράξουν την αγάπη και το θαυμασμό όλων μας για τη μεγάλη προσπάθεια και τον αγώνα που δίνουν για ζωή.

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως η είσοδος των παιδιών που νοσούν  και των συνοδών τους στη συναυλία ειναι  δωρεάν.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Νεοκαισαρειωτών κ. Τσαουσίδου Χατζηπαυλίδου Αναστασία, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους επαγγελματίες της Πιερίας που προσέφεραν δωρεάν τη βοήθειά τους για την υποστήριξη της εκδήλωσης, τα τοπικά ΜΜΕ για την δωρεάν προβολή της εκδήλωσης αλλά και τον κ. Γρ.Παπαχρήστο με τον οποιο συνεργάστηκαν για να επιτευχθεί ο σημαντικός στόχος.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηυθυνε στους διευθυντές του 5ου ΓΕΛ κ. Σιδηρόπουλο Γεράσιμο και Παπαργυρίου Αλέξανδρο που παραχώρησαν δωρεάν την αίθουσα εκδηλώσεων για τη συναυλία.

Εκανε ειδικη αναφορά στην ανάγκη να υποστηριχθεί το έργο της Λάμψης και με ψυχολόγο, ευχόμενη, η επιτυχία της εκδήλωσης να ειναι τέτοια που να πετύχει ο σύλλογος και αυτό το σκοπό και να υποστηρίξει και οικονομικά και ψυχολογικά τις οικογένειες και τα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Η κ. Μαυρίδου-Σουλτανίδου Κυριακή μέλος του Δ.Σ. της Λάμψης της Αγάπης, αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο της «Λάμψης της Αγάπης», τονίζοντας πως βασική επιδίωξη ειναι να υποστηριχθούν οικομικά τα παιδιά και οι οικογένειές τους που αδυνατούν, ενώ κάλεσε όλους τους πολίτες να δείξουν την αγάπη και την υποστήριξή τους.  Ευχαρίστησε το Σύλλογο Νεοκαισαρειωτών για την πρωτοβουλία και το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου για την στήριξή τους.

Τέλος η κ. Γκριμούλα Μαρία, πρόεδρος του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, εξέφρασε την ιδιαίτερη συγκίνησή  της για την πορεία που πήρε η συγκεκριμένη εκδήλωση και για τη μεγάλη αγάπη που εισπράττουν όλοι στην προσπαθεια αυτή. Τονισε πως η Ορχήστρα Νέων του Δίου πολλές φορές και στο παρελθόν έχει πάρει μέρος σε φιλανθρωπικές συναυλίες με στόχο την ενίσχυση συλλογων και σωματείων σε όλη την Ελλάδα και την Πιερία.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5 ευρώ. Εισιτήρια θα διατίθενται και στο χώρο της συναυλίας.