Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Απεργία πείνας ξεκίνησαν φοιτητές του τμ. Τεχνολογίας Αλιείας-Υδατοκαλλιέργειας του ΑΤΕΙΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τι αναφέρει επίσημη ανακοίνωση για απεργία πείνας φοιτητών που αντιδρούν στο σχέδιο "Αθηνά"

Απεργία πείνας ξεκινησε ομάδα φοιτητών του τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας-Υδατοκαλλιέργειας του παραρτήματος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στα Μουδανιά, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή της στην μεταφορά του τμήματος στο ΤΕΙ Μεσολογγίου που προωθείται βάσει του σχεδίου "Αθηνά".
Στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος υπάρχει σχετική ανακοίνωση, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Από σήμερα 08-03-2013 οι φοιτητές του Τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών ξεκινούν ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ!!!!!! στο χώρο του Παραρτήματος με σκοπό τη μη μεταφορά τους στο Μεσολόγγι και την ολοκλήρωση των σπουδών τους είτε στα Νέα Μουδανιά είτε στη Σίνδο όπου και ανήκουμε!!!!!!!!!!!!!!
ΌΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!!!!!!!"
Σημειώνεται, πως η απόφαση των φοιτητών είχε ανακοινωθεί στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το ΤΕΙΘ, με τη συμμετοχή φορέων της πόλης, με αφορμή την κατάταξη του ιδρύματος στο 7% των άριστων πανεπιστημίων και ΤΕΙ παγκοσμίως, αλλά και στην πρώτη θέση μεταξύ των ΤΕΙ της χώρας.
Οι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν για την μεταφορά του τμήματος στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα της μετακίνησης, και ζήτησαν να τεθούν σε μεταβατική περίοδο, ώστε να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στη Θεσσαλονίκη. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως υποστήριξαν, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η πλειοψηφία των φοιτητών να διακόψει τις σπουδές.
"Ελπίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο θα σταματήσει αυτή η άδικη αντιμετώπιση εις βάρος του τμήματος και του μέλλοντος των φοιτητών του" υποστήριξαν.
Πηγή: alterthess.gr