Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Η Μικτή Βετεράνων Πιερίας και «οι Πελαργοί» αγωνίστηκαν για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο Σβορώνου

Μας το έστειλε η Ελίνα Διαμαντοπούλου..... Ευχαριστούμε πολύ
 Σε συνδιοργάνωση της ΑΓΕΠ 2011, του δήμου Κατερίνης και του Επίσημου Συνδέσμου Φιλάθλων Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ «οι Πελαργοί»

Η Μικτή Βετεράνων Πιερίας και  «οι Πελαργοί» αγωνίστηκαν για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο Σβορώνου
Με το ισόπαλο 85-85, σε έναν αγώνα που ούτως ή άλλως θα είχε μόνο νικητές, η Αθλητική Γυμναστική Ένωση Πιερίας (ΑΓΕΠ 2011)»,  ο δήμος Κατερίνης και «οι Πελαργοί», ο Επίσημος Σύνδεσμος Φιλάθλων της Εθνικής μας Ομάδας Μπάσκετ έστειλαν μήνυμα αγάπης και ανθρωπιάς στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας που φιλοξενούνται στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο του Σβορώνου.
Γιατί η φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, στο Β’ ΔΑΚ μεταξύ της Μικτής Βετεράνων Μπάσκετ Πιερίας και των «Πελαργών», με την παρουσία εκατοντάδων φίλων του μπάσκετ,   ήταν αφιερωμένη σε αυτούς τους ανθρώπους. 
Επρόκειτο για μία πρωτοβουλία του Δ.Σ των «Πελαργών» που βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Πιερία με αφορμή το Ετήσια Γενική τους Συνέλευση η οποία έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο της Λεπτοκαρυάς. 
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νομό  και στο πλαίσιο της πλούσιας φιλανθρωπικής τους δράσης αποφάσισαν να στηρίξουν οικονομικά το Γηροκομείο του Σβορώνου καλώντας και τους φιλάθλους που παρακολουθούσαν τον αγώνα να κάνουν το ίδιο. Το ποσό που συγκεντρώθηκε σε ειδικό κουμπαρά παραδόθηκε αμέσως μετά στον εκπρόσωπο του Γηροκομείου.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων η βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη- Παπαδημητρίου, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας  και Τομεάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και 

Αθλητισμού της ΠΚΜ Σοφία Μαυρίδου, ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ του δήμου Κατερίνης Θωμάς Παπαδημητρίου και ο εκπρόσωπος του δήμου Κατερίνης και πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΜ, Αντώνης Παπαγιαννούλης.



 Στο ημίχρονο της αναμέτρησης η ΑΓΕΠ τίμησε τους «Πελαργούς για την πολύτιμη προσφορά τους στην προαγωγή του φίλαθλου πνεύματος και για την αταλάντευτη υποστήριξή τους στην Εθνική ομάδα μπάσκετ. 

Τις τιμητικές πλακέτες στους εκπροσώπους του Συνδέσμου απένειμαν η βουλευτής Άννα Μάνη και η πρόεδρος της ΑΓΕΠ 2011 Άννα Βακαλοπούλου.

Ο  πρόεδρος των «Πελαργών» Φώτης Σαχαρίδης τίμησε εκ μέρους του Συνδέσμου, το Γιώργο Χρυσανθόπουλο, προπονητή και έναν εκ των ιδρυτών της ΑΓΕΠ 2011 για την

 προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ ενώ ο πελαργός Σταύρος Ζαμπέτογλου τίμησε το κ. Κώστα Παρίση, γιατρό επί σειρά ετών της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ.   

Για την ευγενική πρωτοβουλία να στηρίξουν το Γηροκομείο του Σβορώνου, ο εκπρόσωπος του Γηροκομείου δώρισε στους συνδιοργανωτές από μία αγιογραφημένη εικόνα. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για το θάνατο του Γιώργου Κολοκυθά, επί σειρά ετών παίκτη της Εθνικής ομάδας μπάσκετ και για πολλά χρόνια στενού συνεργάτη του Γιώργου Βασιλακόπουλου στην ΕΟΚ καθώς και για τις απώλειες δύο μελών του Συνδέσμου των «Πελαργών», του Κώστας Χατζηγιάννη και του Γιώργου Κηπουρού.