Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ 
ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ (8-10 ΜΠΟΦΟΡ) ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ :



1. ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ (21-03-2013) ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΦΘΑΝΟΥΝ ΤΑ 8 ΜΕ 9 ΜΠΟΦΟΡ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΥΣ 8 ΜΕ 9 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ 10 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (22-03-2013).

2. ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ( 21-03-2013 ) ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΧΩΡΑ. ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΙΣ ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (22-03-2013) ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.


Η ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΩΝ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗΣ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΜΚ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΛΟΣ



Σας διαβιβάζουμε συνημμένα το παραπάνω σχετικό ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ που ισχύει από ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ (21-03-2013) έως  ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (22-03-2013) για ενημέρωση σας,  ώστε να  βρίσκεστε  σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα πιθανά προβλήματα και τυχόν επιπτώσεις, που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
        Οι Δήμοι παρακαλούνται να ενημερώσουν τους πολίτες ,  ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των πολύ θυελλωδών ανέμων (8-10 μποφόρ) και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες



 Ειδικότερα:

* Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων και αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
*  Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
*  Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
*   Να ελέγξουν αναρτημένες πινακίδες.
*   Να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα
* Να αποφύγουν τη διέλευση κοντά από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου μπορεί ελαφρά αντικείμενα να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια, όπου μπορεί να πέσουν διάφορα αντικείμενα, όπως γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.)
* Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
* Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
*  Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας και να προτιμούν τους κεντρικούς δρόμους.
*  Να ενημερώνουν τους οικείους για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν.
 
Επίσης οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά:
·       για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ  στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.
·       από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων και ισχυρών ανέμων .