Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το σχέδιο "Αθηνά" και την υπαγωγή του ΤΕΙ Κατερίνης στο ΤΕΙ Σερρών

Μας το έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ 


Το σχέδιο "Αθηνά" πρόκειται για σχέδιο συρρίκνωσης και αλλοίωσης των Ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών της Ανώτατης Εκπαίδευσης εν ονόματι της δημοσιονομικής προσαρμογής στους όρους των Μνημονίων. Η τρικομματική κυβέρνηση αδιαφορώντας για τα πραγματικά προβλήματα λειτουργίας, εκπαίδευσης και έρευνας στα ΑΕΙ που απασχολούν την ακαδημαϊκή κοινότητα,  προκρίνει ένα φτηνό λογιστικό σχέδιο περικοπών. 

Το σχέδιο "Αθηνά" οργανώνει μια νέα συγκεντρωτική διοικητική  υπερδομή, που θα διευκολύνει σε δεύτερη φάση νέες συγχωνεύσεις τμημάτων, την εμπέδωση της εργασιακής ευελιξίας και εξάρτησης διδασκόντων και εργαζομένων. 

Με το σχέδιο "Αθηνά" ειδικότερα στον κλάδο των ΤΕΙ μεθοδεύεται μια ισοπεδωτική κατάργηση και συγχώνευση τμημάτων και σχολών. Οι τελευταίες μάλιστα τροποποιήσεις δεν θα αφήσουν ανέπαφο και το μοναδικό τμήμα της Κατερίνης το οποίο σχεδιάζεται να υπαχθεί στο ΤΕΙ Σερρών βάζοντας σε νέες περιπέτειες τους σπουδαστές και τις οικογένειές τους και την συνολική ακαδημαϊκή λειτουργία του ιδρύματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ επιμένει πως η Ανώτατη Παιδεία οφείλει πρωτίστως να υπηρετεί τις μορφωτικές ανάγκες της κοινωνίας, με τον σεβασμό των συνταγματικών εγγυήσεων της ακαδημαϊκής ελευθερίας και αυτοτέλειας, του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της.

Καλούμε την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους σπουδαστές της Κατερίνης να διεκδικήσουν την αξιοπρέπεια στις σπουδές τους, τίτλους σπουδών με αντίκρισμα και όχι εισητήριο για την ανεργία. Να δώσουν από κοινού με το λαϊκό κίνημα αγώνα για ανατροπή της συγκυβέρνησης της φτώχειας και των μνημονίων.

Επιτροπή παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πιερίας