Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Πολύτεκνοι μετανάστες δεν δικαιούνται επίδομα...

Ακόμη ένα πρόβλημα έρχεται να προστεθεί στις οικογένειες μεταναστών που μένουν μόνιμα στη χώρα μας αλλά τα παιδιά τους δεν έχουν ελληνική υπηκοότητα.

Σύμφωνα με νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, οι


πολύτεκνοι αυτής της κατηγορίας δεν θα δικαιούνται το επίδομα των 1.500 ευρώ ακόμη και αν υποβάλλουν κανονικά φορολογική δήλωση.

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «για τα επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις» ορίζει ως δικαιούχους του πολυτεκνικού επιδόματος πολίτες άλλων κρατών που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και είναι γονείς τέκνων ελληνικής υπηκοότητας.

Όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία», η περίπτωση που μια οικογένεια μεταναστών έχει τρία παιδιά αλλά το ένα εξ αυτών δεν έχει ελληνική υπηκοότητα, δεν θα θεωρείται τρίτεκνη άρα δεν θα μπορεί να λάβει το επίδομα, το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει τις φοροαπαλλαγές για τα παιδιά, που καταργήθηκαν με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο φορολογικό καθεστώς έδινε το δικαίωμα της φοροαπαλλαγής σε τρίτεκνες-πολύτεκνες οικογένειες ανεξαρτήτως υπηκοότητας των παιδιών τους...