Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Προφυλακίστηκαν Γιώργος και Ανδρέας Κουρής

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης μετά την απολογία τους στην 11η τακτική ανακρίτρια, ο εκδότης Γιώργος Κουρής και ο γιος του, Ανδρέας.

Αμφότεροι κατηγορούνται για το κακούργημα της μη καταβολής φόρου μισθωτών
υπηρεσιών από το ALTER, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, το χρονικό διάστημα από 1η Φεβρουαρίου του 2011 έως 30 Σεπτεμβρίου του 2011 και φέρονται να είναι ηθικοί αυτουργοί.

Το πρωί, τόσο ο Γιώργος Κουρής όσο και ο γιος του, Ανδρέας, πέρασαν την πόρτα του ανακριτικού γραφείου προκειμένου να απολογηθούν για τη νέα βαριά κατηγορία που αντιμετωπίζουν. Με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, και οι δύο κρίθηκαν προφυλακιστέοι, όπως άλλωστε έχει κριθεί για την ίδια υπόθεση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Κώστας Γιαννίκος.

Συνολικά επτά άτομα διώκονται για την υπόθεση της μη καταβολής φόρου μισθωτών υπηρεσιών, από τα οποία τα τρία (μέλη Δ.Σ.) έχουν αφεθεί ελεύθερα. Μαζί τους στην ανακρίτρια σήμερα είχε κληθεί να απολογηθεί και ο Εμμανουήλ Ξενάκης Βαλέτας, μέλος και αυτός του Δ.Σ. της «Ελεύθερης Τηλεόρασης», ο οποίος αφέθηκε τελικά ελεύθερος.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης βρέθηκαν και πάλι ο Γιώργος Κουρής, ο γιος του, Ανδρέας, και ο Κώστας Γιαννίκος για την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων του ALTER.

Ο Γιώργος Κουρής, ο οποίος εμφανίζεται ως μέλος του Δ.Σ. και ο Ανδρέας Κουρής ως αντιπρόεδρος, πέταξαν το μπαλάκι των ευθυνών κατά τη διάρκεια της απολογίας τους, στον ήδη προφυλακισμένο Κώστα Γιαννίκο, υποστηρίζοντας ότι οι ίδιοι δεν ασκούσαν διοίκηση. Όπως μάλιστα φέρεται να είπε ο Γιώργος Κουρής, είχαν εμπιστευτεί τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Κώστα Γιαννίκο, ο οποίος όμως αποδείχθηκε «κλέφτης». Όπως μάλιστα ισχυρίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Κουρής, χρειάστηκε να πουλήσει ένα ακίνητο στην Κεφαλονιά, έναντι 6 εκατ. ευρώ, για να εξοφλήσει μέρος των χρεών.

Οι ισχυρισμοί τους αυτοί ωστόσο, δεν επιβεβαιώθηκαν από τις καταθέσεις των μαρτύρων από τις οποίες προέκυψε ότι και οι δυο είχαν πάνω από το 50% των μετοχών του Alter. Όσο για τον Γιώργο Κουρή, σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισαν στην ανακρίτρια οι μάρτυρες, ήταν ο άνθρωπος που είχε αποφασιστικό ρόλο. Όπως χαρακτηριστικά είπαν, ο Γιώργος Κουρής, «έκανε κουμάντο, έτρεχε το κανάλι και έπαιρνε αποφάσεις».


www.zougla.gr/